Bursa de Valori Bucureşti are nevoie de promovare şi de cât mai multe road-show-uri, consideră Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, care a organizat, ieri, o conferinţă de presă.
Domnia sa spune că BVB ar putea primi sprijinul Bursei din Londra, cu care are un parteneriat, pentru organizarea de road-show-uri, la LSE.
Stere Farmache, administrator BVB, a amintit că, în 2007, BVB începuse împreună cu Asociaţia Brokerilor un road show, în oraşe importante din ţară, pentru promovare.
Domnul Farmache este de părere că atragerea chiar şi a 50 de investitori activi ar însemana ceva, în contextul actual al pieţei de capital.
Cu toate acestea, Bursa de Valori Bucureşti a mai ratat un moment bun să iasă la rampă. Oficialii BVB au lipsit de la conferinţa în care s-a anunţat finalizarea cu succes a ofertei de vânzare a 15% din Transgaz, iar Bursa a transmis presei doar un comunicat de presă.
Dan Paul a amintit că BVB are o colaborare cu FTSE pentru crearea unor indici pe România şi că FTSE ne va acorda asistenţă pentru promovarea de la statutul de piaţă de frontieră la cel de piaţă emergentă.
"Practic, FTSE va face o promovare pentru Româ-nia fără costuri pentru BVB", a declarat domnia sa, adăugând că poate fi organizat un road-show la Londra, mai ales în contextul în care oferta Transgaz s-a încheiat cu succes, iar piaţa aşteaptă şi alte listări ale statului.
• Stere Farmache: "Dacă se va pune problema unei cooperări cu alte burse, BVB trebuie să fie un partener care să aibă un cuvânt de spus"
În contextul în care Bursele de la Viena şi Varşovia au anunţat că discută despre fuziune, Stere Farmache opinează că BVB trebuie mai întâi să se dezvolte astfel încât să atingă o masă critică şi abia apoi să dis-cute posibile cooperări.
Domnia sa consideră că piaţa noastră trebuie să aibă o dezvoltare internă - să utilizeze resursele pe care le are piaţa şi să formeze sinergii pentru a permite pieţei să se dezvolte.
Stere Farmache a declarat: "Cei mai mulţi cred că alianţa Viena - Varşovia va ocupa această zonă a Europei, dar acestea nu sunt singurele burse din lume. BVB are relaţii foarte bune chiar cu London Stock Exchange. BVB trebuie să se dezvolte şi să fie un partener care să aibă un cuvânt de spus".
Dan Paul nu vede o alianţă cu London Stock Exchange ca fiind imposibilă, chiar dacă pare de domeniul fantasticului.
Pe lângă colaborarea BVB cu LSE, Asociaţia Brokerilor a încheiat, recent, un program pe bani europeni privind dezvoltarea pieţei de capital româneşti, în cadrul căruia brokeri şi oficiali români au făcut trei vizite la Londra pentru a participa la un curs susţinut de Academia LSE pe tema privatizărilor.
1. Promovarea !!!
(mesaj trimis de Theraflu în data de 19.04.2013, 08:22)
Iata ca brokerii romani prin seful lor au ajuns iarasi de unde au plecat respectiv la "promovarea BVB" !
Oare cine trebuie sa faca promovarea si catre cine ?
Are BVB un plan de promovare structurat ?
Are AB un plan de promovare structurat ?
Ce rezultate a avut acel road show din 2007 ?
Facem mereu aceleasi greseli !
Mai demiteti odata DG(pe dl. Cionga) pentru ce s-a intamplat saptamana asta la comunicare si promovare a BVB si sanctionati vinovatii pentru ratarea acestui "moment bun" !
Oare ce or zice cei de la LSE despre intamplarile astea recente din Romania ?
2. Ciocoii Vechi - Ciocoii Noi
(mesaj trimis de Bamboo în data de 19.04.2013, 09:10)
Schimbarea schimbarilor. Cate road-showuri a organizat DP? Ce volume face, pe piata, firma lui? A fost de mai multe ori Vicepresedinte la Bvb si mereu aceiasi problema, se creaza aceiasi situatie conflictuala DATORITA LUI! Aceleasi povesti. Cat deapre Farmache, zicala "lupul schimba parul da naravu' ba" se potriveste perfect.
3. Lasa-ne Dane
(mesaj trimis de Nicu în data de 19.04.2013, 10:17)
Parca nu te-am cunoaste. Iar esti pe interes.
4. Impozitul e prea mare.
(mesaj trimis de Toma Necredinciosu' în data de 19.04.2013, 11:52)
BVB isi vede bine de treaba. E-adevarat, poate putin mai multa publicitate n-ar strica. Dar nu acest lucru ar determina o crestere a valorii si numarului de tranzactii, a investitorilor/speculantilor pe BVB. DOAR REDUCEREA IMPOZITULUI DE LA 16% LA 10% SI ANULAREA PROSTIEI CU PLATA ANTICIPATA A LUI POATE REVITALIZA INVESTITIA DIRECTA IN ACTIVITATEA ECONOMICA, PRIN INTERMEDIUL BURSELOR IN GENERAL! IN PLUS, AR PUTEA FI REDUS SI IMPOZITUL PE VENITURILE DIN DIVIDENDE, DEOARECE ALE REPREZINTA DISTRIBUTIE DE PROFIT, REZULTAT DIN VENITURI CARE, AMBELE DEJA IMPUSE FISCAL LA NIVEL DE INTREPRINDERE - TVA+IMPOZIT/PROFIT. Restul este bla-bla politic. Reducerea impozitelor ar stimula economia reala, investitia directa in intreprinderi, ar responsabiliza managementul acestora. Odata investiti banii in BVB, vor fi ulterior rulati natural, tot pe piata de capital. Asta este demonstrat in istoria pietei romanesti de capital. Culmea este ca daca piata domestica s-ar tripla, atunci ar veni si de trei ori mai multi bani straini in Romania, si BNR ar putea analiza si preveni problemele adiacente, care ar aparea din iesirea lor din piata. Absorbtia capitalului domestic s-a dovedit foarte buna in Romania si a dus la dezvoltarea multor proiecte economice, iar Statul ar beneficia atunci cand va vinde participatiile minoritare la diverse institutii.
5. fără titlu
(mesaj trimis de adi în data de 19.04.2013, 16:55)
Cred ca intermediarii ar trebui sa mai faca rost si ei de niste clienti de retail si de ceva firme care au ceva cash flow. Probabil cele care-si permit sa tina bani in banci, imobilare terenuri, cipru e.t.c. Cred ca o mica deducere ar trebui facuta de guvern, asa pt. incurajare...a sa nu uit pt. gasirea clientilor exista firma specializate care stiu sa faca o campanie super-tare de marketing pt. orice intermediar sau pt. orice BVB.Nu le mai face-ti personal pt. sincer nu stiti! Lasati-i pe cei care se pricep, ei isi iau baniii din profit. Apropo de aia ne sufla fondurile firmele FX de aprtament din UE. Si instrumente de inevestitie pt. ORICINE!