DAN PETRE, SOCIOLOG: "Educaţia este victima alegerilor"

A.D.
Miscellanea / 6 noiembrie 2020

"Educaţia este victima alegerilor"

Educaţia din România este una dintre victimele alegerilor, a declarat pentru Edupedu.ro sociologul Dan Petre. "La noi, alegerile au loc în principal în şcoli şi nu ai vrea să ai locaţii contaminate înainte de alegeri şi să nu mai ai locuri în care să fie organizate, fie din contaminare fizică, fie psihologică", a explicat directorul companiei D&D Research, după ce preşedintele şi premierul au anunţat închiderea tuturor şcolilor din ţară, pentru o lună, chiar până la alegerile din 6 decembrie, potrivit g4media.

Contactat de Edupedu.ro, Dan Petre, sociolog şi conferenţiar universitar, a precizat că "vedem că există nişte nuanţe atunci când este vorba despre închiderea activităţilor comerciale, ca şi când se acordă mai mare atenţie economiei imediate decât educaţiei. Educaţia este o investiţie pe termen lung, pe când în economia imediată avem rezultatele în 3 luni. Aşa cum s-a întâmplat după '90, cu extrem de puţine excepţii, altele au fost priorităţile".

"Eu cred că şcolile ar fi trebuit să rămână deschise, mai ales că din punct de vedere statistic nu se văd creşteri semnificative ale infectărilor ca urmare a prezenţei fizice a copiilor în clase. Ipoteza pe care merg este că şcolile sunt închise din cauza indisciplinei părinţilor, nu din cauza condiţiilor din şcoală", a explicat Dan Petre.

Sociologul a atras atenţia că "dacă măsurile ar fi fost mixte, unele zone mai dezvoltate probabil s-ar fi descurcat mai bine inclusiv ca educaţie, altele foarte prost şi ar fi ieşit în evidenţă discrepanţele. Acum avem o egalizare în jos", spune Dan Petre. Sociologul atrage atenţia că menţinerea deschisă a şcolilor ar fi scos "multe lucruri la iveală şi nu vrei să iasă la lumină faptul că unele zone din România sunt mult mai avansate decât altele. Avansul ăsta devine riscant, pentru că sunt tendinţe de enclavizare. (...) La noi, estul e în principal mai puţin dezvoltat şi asta se reflectă şi politic în mişcări, tendinţe".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb