Dan Vasiliu este noul secretar general al Senatului

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 25 februarie 2005

Parlamentarii Alianţei au cîştigat, ieri, prima bătălie împotriva preşedintelui Senatului, Nicolae Văcăroiu. Plenul Senatului l-a votat pe Dan Vasiliu, candidatul Alianţei pentru funcţia de secretar general al Senatului, cu 70 de voturi "pentru", faţă de 63 de voturi obţinute de candidatul propus de Nicolae Văcăroiu, Constanţa Călinoiu. Locul a rămas vacant după ce a expirat mandatul fostului secretar general, Constantin Sava.

Discuţiile pentru desemnarea secretarului general au iscat nenumărate polemici între parlamentarii Alianţei şi cei ai PSD. Biroul Permanent al Senatului nu a reuşit să decidă, timp de două săptămîni, modalitatea prin care urma să fie desemnat noul secretar general. Nicolae Văcăroiu a susţinut în permanenţă că secretarul general este "mîna dreaptă" a preşedintelui Senatului, aşa încît ar trebui desemnat de domnia sa. În schimb, Radu Berceanu, şeful grupului parlamentar al Alianţei, l-a ameninţat pe Nicolae Văcăroiu că va supune la vot revocarea sa din funcţie, întrucît nu se supune regulamentului.

Ieri, în plenul Senatului, reprezentanţii opoziţiei şi cei au puterii s-au acuzat reciproc de furt la vot. Senatorul PD Radu Berceanu a contrasemnat buletinele de vot, motiv pentru care Ion Solcanu, senator PSD, a cerut ca şi grupul său să semneze fiecare document. "Nu am avut suspiciuni, ci doar dorinţă de corectitudine", s-a justificat Radu Berceanu, după ce a semnat toate cele 137 de buletine de vot. În plus, unii senatori au cerut o comisie de verificare a semnăturilor de pe buletinele de vot, în timp ce alţii au solicitat aducerea unor experţi internaţionali.

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat, la finele votului: "M-a deranjat modul în care s-a procedat. Propun să nu reluăm votul, aşa cum au cerut unii colegi, deşi nu este normal să se întîmple aşa ceva în Senat".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb