DAN VÎLCEANU: ''E foarte puţin probabil ca în PNL să mai putem discuta despre un guvern cu USR PLUS''

G.U.
Politică / 6 octombrie 2021

''E foarte puţin probabil ca în PNL să mai putem discuta despre un guvern cu USR PLUS''

Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL şi ministru demisionar al Finanţelor, spune că în ceea ce priveşte colaborarea cu USR PLUS pentru formarea unui nou guvern, aceasta este "limitată" de votul dat astăzi împotriva Cabinetului Cîţu, transmite Digi24. Vîlceanu a afirmat că e foarte puţin probabil ca PNL să mai discute despre un guvern cu USR PLUS. În acelaşi timp, el spune că "toate variantele sunt pe masă".

"Astăzi am avut parte de un episod de-a dreptul halucinant. Am avut trei partide care au votat o moţiune de cenzură neştiind în secunda următoare trecerii moţiunii de cenzură ce au de făcut.

Dacă ai o minimă responsabilitate, trebuie să ştii că vei avea o majoritate care va putea vota un guvern. Altfel, nu ai făcut decât să arunci România într-o criză politică, pe lângă problemele create de creşterea facturilor la energie.

Avem o majoritate formată din USR, AUR şi PSD care în mod normal ar fi trebuit să ne spună ce urmează", a declarat ministrul demisionar al Finanţelor, la Digi24.

Dan Vîlceanu a declarat că îşi doreşte ca portofoliile din Guvern lăsate libere în urma demisiilor celor de la USR PLUS să nu fie ocupate de secretari de stat, având în vedere că pe acele posturi sunt miniştri interimari ale căror mandate expiră în doar 18 zile.

"PNL va veni cu o propunere de premier. Am înţeles că şi USR PLUS are una. Avem deja o decizie a Biroului Executiv în care am statuat foarte clar faptul că dacă USR votează împotriva guvernului liberal îşi limitează posibilitatea de a mai forma împreună un guvern în viitor. Nu poţi să dai jos propriul guvern din care ai făcut parte şi după aceea să vii să stai de vorbă cu viitorii parteneri pe care i-ai dezamăgit cu câteva zile înainte şi ai demis guvernul în care împreună am făcut parte.

E foarte puţin probabil ca în PNL să mai putem discuta despre un guvern cu USR PLUS, deşi toate variantele sunt pe masă", a mai declarat secretarul general al PNL.

Dan Vîlceanu spune că Florin Cîţu va rămâne propunerea de premier a liberalilor, notează sursa citată.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, că va convoca partidele la consultări săptămâna viitoare, pentru a le da timp să găsească o soluţie la criza politică.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. raman dobitoci pana la capat prin perseverenta de al propune iar pe Citu!

    1. Si-au facut-o cu mana lui Iohannis si acum dau vina pe altii si cauta explicatii acolo unde ele nu pot fi gasite.

      Am ales prostii ca sa scapam de hoti. 

      Oamenii astia sunt rupti de realitate. I-a senilizat puterea. 

      Acum pe cine mai votam?

      Actualul sistem politic este nociv, s-a demonstrat asta timp de peste 30 de ani si trebuie sa il inlocuim cu altceva. Pana la urma nu avem nevoie de politicieni ci de profesionisti care sa ne conduca, ca la orice loc de munca unde exista o sel ectie pentru ocuparea postului. Trebuie regandit si reformat tot sistemul pentru ca altfel se vor perpetua grobienii la conducerea noastra, a tuturor. 

      Acum am ales si prosti si cei mai mari hoti

    Baieti, ati pierdut, dar cel mai grav este ca România va stagna luni de zile! Cred ca o deblocare se poate produce prin suspendarea la primavara a acestui Toto Rina netalentat, cuibărit într-un palat pe care nu-l merita !

    pnl un partid retrograd. De cand a inceput Drula cu demolarea spatiilor de la metrou, de atunci s-a vazut ca usr vrea reforma. De atunci i s-a tras lui Drula sfarsitul. Cum vrei reforma, cum devii inamicul sistemului.

    1. De demolatezte usor, de construit...la anul si la multi ani

      Si nesimtitul ala de Stelica,ce zici? Sa aiba el nesimtirea sa-i schimbe ficusului procurorii? Si-api aia s-o cheme pe prima doamna la ancheta.Poate chiar mai nasol,s-o ia pe sus ca la chemarea de acu' cativa ani nu s-a orea prezentat.Asta-i treaba? Sa superi oamenii importanti!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb