DAN VÎLCEANU: "Florin Cîţu trebuie să rămână premierul nostru"

J.P.
Politică / 15 octombrie 2021

"Florin Cîţu trebuie să rămână premierul nostru"

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, consideră că Florin Cîţu ar trebui să rămână premierul propus de liberali, iar guvernarea să se facă în jurul Partidului Naţional Liberal, adăugând că înţelege "dorinţa" USR de a destabiliza partidul, dar că acest lucru nu se va întâmpla, conform Agerpres.

"PNL va susţine ce doreşte PNL, nu ce vede la televizor. Nu vorba de a se sacrifica nimeni. PNL îşi desemnează premierul. Am avut un congres. Cred că, din punctul acesta, lucrurile sunt foarte clare, prezenţa preşedintelui care a spus pe scenă că premierul Florin Cîţu nu trebuie să demisioneze şi nici să fie demis. S-a întâmplat ce s-a întâmplat în Parlament, sunt convins că cei de la USR îşi vor găsi un sprijin în aliaţii lor de la PSD -AUR şi dacă nu-l găsesc, intrăm în procedura constituţională şi toată lumea sper să treacă peste perioada asta cât mai repede", a afirmat Vîlceanu, vineri, înaintea şedinţei Biroului Executiv al partidului.

Vîlceanu a reiterat faptul că guvernarea se va face în jurul PNL.

"Aş vrea să fie foarte clar principiul: guvernarea se face în jurul PNL, iar premierul şi miniştrii sau reprezentanţii PNL în guvern sunt decişi de Partidul Naţional Liberal şi de nimeni altcineva", a adăugat Vîlceanu.

Întrebat dacă PNL va renunţa la propunerea lui Florin Cîţu premier, Vîlceanu a spus: "Dacă mă întrebaţi pe mine, personal, nu. Florin Cîţu trebui să rămână premierul nostru".

"Din punctul meu de vedere, nu trebuie să se schimbe. Am avut un Congres acum două săptămâni jumătate. Florin Cîţu este preşedintele PNL şi înţeleg dorinţa celor de la USR de a destabiliza PNL, dar nu se va întâmpla asta. (...) Asta cu susţinerea se va vedea în Parlament. Şi noi am crezut că domnul Cioloş are susţinere acum, având în vedere că a strâns o majoritate să dea jos Guvernul, şi am văzut că nu e aşa. Se va vedea în Parlament şi majorităţile se testează doar în Parlament", a precizat Dan Vîlceanu.

Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal se reuneşte în şedinţă vineri, în sistem videoconferinţă, în contextul în care este aşteptată o decizie privind formarea noului Guvern, după o primă discuţie avută miercuri după-amiaza de premierul desemnat, Dacian Cioloş, cu liderii PNL, UDMR şi grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. DAN VÎLCEANU:

    "Florin Cîţu trebuie să rămână la premierul nostru cand vom ajunge la puscarie " 

    Toti hotii si penalii au ajuns in guvernul lui iohanis ,teapa mare cu referendumul pe justitie si fara penali in functii publice

    Măi papleacă nu vezi ce față de prost ai ?. Vasilică e premierul vostru

    că va dat un ciolan de ros ? Normal Vasilică trebuia să fie premierul

    nostru al populimii, nu al vostru.  

    Cam cat de rau poti decadea ca fiinta umana, astfel incat sa ajungi slugoiul notoriu al lui Cuţulica cel drogat si turbat?

    & Și găinile se câțâie , ceea ce nici nu mai trebuie demonstrat că se vede, deci că e și vizibil atunci când se realizează , se desfășoară acțiunile, activitățile de câțâire la găini,

    ?

    EI, ZAU?! PAI ATUNCI DE CE FU DEMIS? SI CU CE MAJORITATE! SAU TOTUL NU FU DECAT UN JOC? MDA, CA LA NOI SI DEMOCRATIA NU E REALA, E DOAR UN JOC, O VORBA GOALA!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb