DAN VÎLCEANU: ''În perioada care vine încheiem discuţiile pe programele operaţionale gestionate de MIPE''

G.U.
Politică / 6 aprilie 2022

Dan Vîlceanu (Sursă foto: Guvernul României/Facebook)

Dan Vîlceanu (Sursă foto: Guvernul României/Facebook)

Discuţiile cu Comisia Europeană în ceea ce priveşte programele operaţionale pe care le va gestiona Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) vor fi finalizate în perioada următoare, lucrurile fiind destul de mature, a declarat, astăzi, ministrul de resort, Dan Vîlceanu, subliniind că mai trebuie făcute doar mici ajustări, informează Agerpres.

"În ceea ce priveşte negocierea programelor operaţionale viitoare, trebuie să menţionez faptul că în perioada decembrie 2021 şi februarie 2022 a fost publicată a doua versiune a Acordului de Parteneriat şi a programelor operaţionale subsecvente, mai puţin Programul Operaţional Tranziţie Justă. În şedinţa de Guvern de acum o săptămână am şi adoptat memorandumul privind transmiterea Acordului de Parteneriat către Comisia Europeană. Conform discuţiei pe care am avut-o cu reprezentanţii CE, săptămâna aceasta vom încărca în acel sistem SFC (sistemul electronic de schimb de date n.r.) varianta noastră de Acord de Parteneriat, urmând ca în perioada care vine să încheiem discuţiile pe fiecare program în parte în ceea ce priveşte programele operaţionale pe care le va gestiona MIPE. Lucrurile sunt destul de mature. A fost publicată şi trimisă inclusiv varianta revizuită numărul 2 la Comisie şi suntem pe final, mici negocieri, mici ajustări să spunem ale programelor operaţionale pe care le va gestiona MIPE", a spus Dan Vîlceanu, într-o conferinţă de bilanţ.

În ceea ce înseamnă cadrul legal pentru a putea începe şi desfăşura viitorul cadru bugetar, Vîlceanu a menţionat că a fost adoptată şi ordonanţa de urgenţă privind fluxurile financiare din programele operaţionale viitoare.

"De asemenea, am iniţiat şi adoptat Hotărârea de Guvern privind stabilirea regulilor de eligibilitate, care se află acum în fază de avizare interinstituţională, practic se află la celelalte ministere", a adăugat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

El a amintit şi despre soluţionarea problemei întâmpinate la Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) din cauza falimentului City Insurance, unde exista o expunere la garanţii de peste 3 miliarde de euro.

"Am soluţionat o problematică în această perioadă după ce City Insurance a intrat în faliment şi am avut un act normativ OUG 19 din 2 martie 2022 prin care soluţionam acest lucru. Noi am avut la POIM o reală problemă cu intrarea în faliment a City Insurance, pentru că am avut o expunere la garanţii de bună execuţie emise de City Insurance de aproximativ 3 miliarde de euro şi pentru POIM a fost o problema importantă", a mai transmis Dan Vîlceanu, în conferinţa în care şia- anunţat demisia din funcţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb