Dan Vîlceanu, la un pas de excluderea din PNL

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 4 iulie 2023

Sursa foto: facebook / Dan Vîlceanu

Sursa foto: facebook / Dan Vîlceanu

Biroul Executiv al PNL a votat, ieri, excluderea din partid a lui Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanţelor şi ministru interimar al Transporturilor în guvernul Cîţu, şi ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene în guvernul Cîţu.

"Ultima decizie de astăzi a fost aceea de a da curse unei solicitări a filialei Gorj, în ceea ce priveşte exprimarea solicitării de excludere din partid a domnului deputat Dan Vîlceanu", a declarat Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului şi preşedinte al PNL.

Motivul invocat de echipa liberală din jurul fostului premier Nicolae Ciucă este faptul că, la votul de învestitură acordat în Parlament guvernului Ciolacu, Dan Vîlceanu a votat, la vedere, împotrivă, ceea ce a atras nemulţumirea actualilor lideri ai PNL, care, de-a lungul ultimilor doi ani au tolerat mai multe derapaje ale fostului ministru al Finanţelor împotriva conducerii partidului. Anterior, Dan Vîlceanu a fost singurul deputat liberal care a votat o moţiune simplă a opoziţiei contra ministrului PSD al Muncii, Marius Budăi, şi în plus, l-a criticat dur pe preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, pentru scandalul privind plagiatul în teza de doctorat.

Potrivit unor surse politice, decizia de excludere din partid a lui Dan Vîlceanu s-a luat cu 25 de voturi "pentru" şi 8 voturi "împotrivă".

Pentru ca decizia Biroului Executiv al PNL să fie definitivă, trebuie ca organizaţia judeţeană PNL Gorj să voteze excluderea lui Dan Vîlceanu din rândurile liberalilor.

Menţionăm că Dan Vîlceanu se află la al doilea mandat de parlamentar, fiind ales prima dată în anul 2016. Dan Vîlceanu şi-a început cariera politică în rândurile organizaţiei de tineret a PSD, a trecut apoi la PDL, partid care a fuzionat cu PNL. Dan Vîlceanu a fost la un moment dat, în perioada în care Florin Cîţu a fost preşedinte al PNL (25 septembrie 2021- 2 aprilie 2022), secretar general al PNL.

Dan Vîlceanu a fost ministru al Finanţelor (18 august-25 noiembrie 2021) în guvernul condus de fostul premier Florin Cîţu. De asemenea, în Guvernul Cîţu, Dan Vîlceanu a deţinut funcţia de ministru interimar al Transporturilor (8 spetembrie-25 noiembrie 2021) şi funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în guvernul Ciucă(25 noiembrie 2021-7aprilie 2022). În calitate de ministru interimar al Transporturilor nu a dispus măsurile necesare care se impuneau în urma raportului Corpului de Control cu privire la sumele încasate ilegal de angajaţii Autorităţii Rutiere Române şi nici nu a luat măsuri privind incompatibilitatea şi conflictul de interese în care se afla, Gabor Sandor.

În calitatea sa de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu a ratat finanţarea pentru măsura 3 pe OUG 130/2020 privind granturile pentru investiţii pentru IMM-uri, care în 2022 se transformase în măsura/acţiunea 4.1.1.

Dan Vîlceanu a demisionat din guvernul Ciucă în 7 aprilie 2022, după ce el şi Florin Cîţu au intrat în conflict cu prim-vicepreşedinţii PNL şi mai mulţi lideri din partid.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb