Dan Voiculescu a demisionat din funcţia de senator

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 7 septembrie 2007

Dan Voiculescu a demisionat din funcţia de senator

Preşedintele PC, Dan Voiculescu, şi-a anunţat, ieri, demisia din Senatul României. "Începând de astăzi (n.r. ieri) nu mai sunt salariat. (...) Nu se poate să continui să rămâi senator, parlamentar, dacă nu poţi să continui să respecţi angajamentul cu electoratul făcut atunci când te-a ales", a anunţat preşedintele PC, subliniind că la capitolul cheltuieli nu are nicio restanţă. Liderul conservator a arătat că, deşi a făcut o greşeală acceptând să intre în Parlament, nu poate să ignore relaţia bună pe care a avut-o cu electoratul care l-a ales, astfel încât activitatea sa politică va continua: "Să fie clar că rămân în politică, având acum mult mai mult timp pentru politică", a precizat el.

Voiculescu a afirmat că principalul motiv al plecării sale din funcţia de senator este legat de faptul că PC şi el personal au propuneri foarte bune "care, din păcate, nu se aplică". "Personal, nu sunt obişnuit să lucrez în gol, nu sunt obişnuit ca atunci când ajung seara acasă şi mă uit la ce am făcut peste zi să văd că, de fapt, nu am făcut nimic. Mi se pare lipsit de onestitate să continui să rămâi senator dacă nu poţi să te achiţi de angajamentul care l-ai făcut electoratului atunci când te-a ales", a afirmat Voiculescu.

Liderul PC a subliniat că, din punct de vedere profesional, toată viaţa s-a autojudecat şi cântărit: "După această scurtă perioadă cât am fost parlamentar, cuvintele de laudă la adresa mea sunt foarte puţine".

Liderul PC a declarat că, deşi multe partide au afirmat că sprijină proiectele politice ale PC, susţinerea s-a dovedit a fi pur declarativă. "În anul 2004, am lansat un proiect pentru confiscarea averilor ilicite. Absolut toate partidele au fost de acord cu proiectul. Suntem după trei ani de zile şi proiectul doarme în Parlament în continuare", a exemplificat Voiculescu care a adăugat că, în urmă cu doi ani şi jumătate, PC a introdus în Parlament proiectul votului uninominal: "Acum acest proiect apare ca o prioritate a nu ştiu cui".

În opinia lui Voiculescu, însă, cele mai "dureroase" neîmpliniri ale PC sunt în proiectele pentru pensionari: "Anul trecut am rugat ca, până în decembrie, să fie aprobat proiectul cu pensionarii care trebuiau să fie evacuaţi din case naţionalizate. Toată lumea a spus da şi a trecut semestrul unu din acest an şi nu s-a întâmplat nimic. Promisiunile sunt una şi faptele sunt alta".Voiculescu a povestit că s-a întâlnit cu pensionari care îi mulţumeau pentru că nu vor fi evacuaţi din case: "Eu ştiam că-i amăgesc, că, de fapt, nu am reuşit să fac să nu fie evacuaţi. M-am întâlnit pe un aeroport cu o doamnă care spunea că mama ei mă iubeşte pentru că mă lupt pentru acest lucru şi am avut un sentiment de ruşine că mă iubeşte un om şi eu nu merit".

Demisia din Senat a fost motivată de Voiculescu şi prin anumite "accente de româ­nism", legate de propunerea neîmplinită a PC de a reglementa reprezentarea în Parlament a românilor minoritari din Covasna şi Harghita: "Ca să nu mai vorbesc de reacţiile dure şi neavenite ale UDMR faţă de intenţia noastră de a se preda limba română din clasa a I-a".

Dan Voiculescu a negat orice legătură între demisia sa şi verdictul CNSAS

Preşedintele PC Dan Voiculescu a infirmat ieri că gestul său ar avea vreo legătură cu verdictul de poliţie politică dat de CNSAS şi pe care, ulterior, Voiculescu l-a contestat în instanţă. "Pe mine, deciziile CNSAS nu mă interesează. Sunt ca şi deciziile unor oameni politici, legate de influenţele lor politice. Mă uit la această instituţie ca la un instrument politic, nu cum s-a dorit a fi, o instituţie care să facă dreptate pentru perioada de până în 1989", a spus Voiculescu, reamintind demersul său la Curtea Constituţională pentru desfiinţarea CNSAS şi publicarea dosarelor pe site. "Acolo (la CNSAS-n.r.) nu este vorba de Dan Voiculescu, acolo e un lucru mult mai grav. Avem o instituţie folosită ca instrument politic, în lupta politică. CNSAS e format din reprezentanţi ai partidelor politice care scot, când trebuie, ce se comandă şi instrumentează dosare cum doresc domniile lor", a punctat liderul PC, El a adăugat că, pentru sine, "experienţa CNSAS este o experienţă per total pozitivă". Voiculescu a subliniat că lucrul cel mai important este acela că "acuzaţia tembelă" potrivit căreia el ar fi făcut poliţie politică îl scuteşte "de acuzaţia gravă şi serioasă" că ar fi avut conturile lui Ceauşescu. "Nu poţi să fii informator de doi lei al Securităţii, turnător, şi să controlezi conturile dictatorului", a spus Voiculescu. Liderului PC a amintit şi faptul că dosarele Felix au apărut în preziua numirii sale pe funcţia de vicepremier.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb