Dan Voiculescu: O nouă suspendare a preşedintelui - posibilă şi legitimă

IOANA POPA
Ziarul BURSA #Politică / 31 august 2012

Dan Voiculescu: O nouă suspendare a preşedintelui - posibilă şi legitimă

Ion Iliescu: De ce se tot bagă Voiculescu?

Relu Fenechiu s-a exprimat recent, la rândul său, pentru o nouă suspendare

Emil Boc nu crede că se poate pune în discuţie o nouă procedură de suspendare de către "oameni care sunt sănătoşi la cap"

O nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu este posibilă şi chiar legitimă, a afirmat ieri, preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu. Domnia sa a spus, într-un interviu acordat Agerpres:

"Românii doresc demiterea lui Traian Băsescu, iar articolul 95 din Constituţie permite fără nicio problemă declanşarea unei noi proceduri de suspendare. Însă, dacă se va mai iniţia o asemenea procedură, ar fi recomandabil să se des-făşoare la sfârşitul lui octombrie, începutul lui noiembrie, astfel încât referendumul pentru demitere să poa-tă fi organizat în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare, din respect pentru cetăţeni şi din raţiuni economice".

În opinia sa, înainte de toate, Traian Băsescu a fost demis. Dan Voiculescu a adăugat: "În România reală, nu în cea fictivă, 8,4 milioane de voturi reprezintă aproximativ 60% din total. Aşadar, domnul Băsescu este demis. Întoarcerea sa episodică la Cotroceni reprezintă o anomalie, un eşec al democraţiei. Şase, şapte sau nouă oameni nu pot decide împotriva a 60% dintre români. Eu cred că această anomalie va fi curând îndepărtată".

Preşedintele fondator al PC consideră că "această anomalie" poa-te fi îndepărtată în mod concret cu mijloace democratice, legale şi constituţionale: "Votul a 7,4 milioane de români nu poate fi ignorat. Nu putem privi în cealaltă parte. Nu putem să ne prefacem că nu s-a întâmplat".

"După 29 iulie 2012, România s-a schimbat ireversibil. Cei care nu înţeleg această realitate pierd legătura cu naţiunea. Rezultatul referendumului în care 87% dintre votanţi au ales să îl demită pe Traian Băsescu oferă doar două variante: fie respectăm voinţa naţiunii şi îl demitem, fie sfidăm voinţa naţiunii şi îl tolerăm pe Traian Băsescu. Eu nu cred că ne permitem să sfidăm democraţia. Românii s-au săturat de ezitări. Avem nevoie de respectarea cu fermitate a voinţei naţiunii". În ceea ce priveşte posibilitatea existenţei unor reacţii internaţionale, Dan Voiculescu s-a arătat convins că niciun lider democratic nu îşi va permite să critice un demers absolut constituţional, care este deja validat de votul a peste opt milioane de români.

Preşedintele fondator al PC apreciază: "În iulie, unii lideri externi mai aveau justificarea că nu ştiau că procedura suspendării este prevăzută de Constituţie sau îşi imaginau că preacinstitul preşedinte Băsescu este hărţuit de o minoritate. În prezent, după votul masiv din 29 iulie şi după dezbaterile din ultima perioadă, orice astfel de interpretare este exclusă. Iar dacă totuşi vor mai apărea astfel de atitudini, autorităţile române trebuie să reacţioneze foarte ferm pentru a apăra demnitatea naţională şi pentru a transmite că România nu îşi negociază suveranitatea".

Ion Iliescu, despre o nouă suspendare: De ce se tot bagă Voiculescu?

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Ilies-cu, a declarat ieri că discuţia despre o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu - lansată de liderul PC Dan Voiculescu, nu îşi are rost. "Mă lasă rece, nu ştiu de ce se tot bagă Voiculescu în asemenea chestiuni", a declarat Ion Iliescu pentru Ziare.com. "Nu vreau să fac alte comentarii pe această temă", a adăugat el. De asemenea, Ion Ilies-cu consideră că Traian Băsescu nu mai poate avea aceeaşi influenţă, dar speră că se va comporta mai moderat după revenirea la Cotroceni. "Sper că a învăţat ceva din acest lucru, ar trebui să manifeste prudenţă".

Relu Fenechiu nu exclude ideea unei noi suspendări

Săptămâna trecută, vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a spus nu exclude ideea unei noi suspendări din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, precizând că speră ca demiterea acestuia să se realizeze până la momentul sărbătorilor. "Decizia Curţii prelungeşte criza politică. Traian Băsescu nu poate să fie un partener pentru noi, pentru că asta ar însemna să fim cu Traian Băsescu şi împotriva celor opt milioane de oameni. Eu prefer să fiu alături de cei opt milioane de români, să mă bat în continuare cu Traian Băsescu şi să sper că le voi putea garanta românilor sărbători fără Traian Băsescu preşedinte", a susţinut Fenechiu. El a fost întrebat dacă asta ar presupune o nouă suspendare a lui Traian Băsescu, Fenechiu replicând: "Personal, nu exclud nici acest lucru, dar asta e o declaraţie strict personală".

În replică la declaraţiile lui Relu Fenechiu, fostul premier Emil Boc a declarat că nu crede că se poate pune în discuţie o nouă procedură de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu de către "oameni care sunt sănătoşi la cap", în condiţiile în care ţara este în criză economică. Domnia sa a spus: "Nu cred că se poate pune în dis-cuţie o asemenea procedură de suspendare a preşedintelui Băsescu de către oameni care sunt sănătoşi la cap. Ţara mai are câteva luni până la alegerile parlamentare, economia este în criză, cursul euro-leu se prăbuşeşte, preţul la gaz creşte, investiţiile străine directe scad, iar noi discutăm de suspendări. (...) Politicienii trebuie să aibă grijă pentru ceea ce sunt plătiţi, de treburile ţării şi să rezolve problemele. Politicienii nu sunt plătiţi din bani publici să genereze conflicte şi tensiuni în fiecare zi, aşa cum fac actualii guvernanţi. Ei sunt plătiţi în primul rând să rezolve problemele ţării şi ale oamenilor".

Traian Igaş îi recomandă lui Dan Voiculescu să se retragă din viaţa politică

Vicepreşedintele PDL, senatorul Constantin Traian Igaş, spune că preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu ar trebui să se retragă din viaţa politică şi subliniază că România are nevoie de stabilitate, nu de un nou referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu. Traian Igaş a spus: "Înţeleg că domnului Dan Voiculescu îi place foarte mult rolul de informator, rol pe care l-a jucat în trecut şi pe care îl joacă şi astăzi, iar mai nou ne informează că domnia sa îşi «propune» o nouă criză politică, un nou referendum şi o nouă suspendare a Preşedintelui României. Se pare însă că domnul Voiculescu nu a înţeles un lucru, anume că România are nevoie de stabilitate, România are nevoie de creştere economică, iar acest lucru se poate întâmpla doar în condiţiile în care lăsăm de-o parte gâlceava şi ne apucăm de muncă". Potrivit vicepreşedintelui democrat-liberal, Dan Voiculescu "'ar trebui să ştie acest lucru'', pentru că ştie să interpreteze corect dorinţele românilor atunci când vrea, "'la fel cum ştie foarte bine să manipuleze prin posturile de televiziune, opinia publică''.

"'În concluzie, recomandarea mea pentru domnul Voiculescu ar fi aceea că, dacă tot s-a retras din Parlamentul României, dacă tot s-a retras de la conducerea Partidului Conservator, să se retragă din viaţa politică, să se retragă din viaţa publică, pentru că românii au nevoie de linişte, iar după cum constatăm domnia sa nu poate să asigure acest lucru", a mai spus Igaş.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. M-am saturat sa tot aud lectii si linii de urmat de la niste oameni, care demult trebuia sa dispara din viata politica. Nu mai vreau sa-i vad pe Iliescu, pe Voiculescu, pe Nastase !

    Are dreptate Boc. 

    Luati penalii de Voiculescu si Fenechiu si ascundeti-i langa Nastase. Daca sunt in libertate fac numai agitatie si cheltuieli bugetare, numai sa scape de puscarie....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb