Dăncilă, despre raportul MCV: "Nu-i corect, nu suntem luaţi în seamă"

F.B.
Internaţional / 14 noiembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Premierul Viorica Dăncilă s-a declarat "revoltată şi dezamăgită" de concluziile raportului MCV al Comisiei Europene privind România, având în vedere, printre altele, că argumentele Guvernului României nu au fost luate în seamă la elaborarea documentului.

"Sunt dezamăgită şi revoltată. Dezamăgită pentru că nu e drept, nu e corect, câtă vreme argumentele României nu sunt luate în consideraţie şi obiectivele MCV-ului sunt mereu mişcătoare, tocmai pentru a nu fi îndeplinite. Am fost în Parlamentul European, am vorbit despre România, am adus în atenţia Parlamentului European şi a domnului prim-vicepreşedinte Frans Timmermans anumite lucruri pe care acum nu poate să spună că nu le ştie şi mă refer la protocoale. Sunt revoltată pentru că României i se cer lucruri de neacceptat într-o altă ţară europeană", a declarat Viorica Dăncilă ieri seară, întrebată despre cel mai recent raport al CE referitor la MCV privind România, arată Agerpres.

Premierul a adăugat că în calitatea pe care o deţine nu poate accepta, sub nicio formă, "acea recomandare imperativă prin care într-un document oficial al Comisiei Europene ni se spune să suspendăm imediat legile votate de Parlamentul României şi validate de Curtea Constituţională".

"O astfel de solicitare cred că este o ingerinţă gravă în ordinea constituţională a unui stat membru şi, în acelaşi timp, o încălcare a Tratatului european. Este de asemenea inadmisibil să ni se ceară suspendarea imediată a procedurilor de revocare sau de numire a unor procurori-şefi, pentru că e o intervenţie brutală în chestiuni care ţin exclusiv de suveranitatea României. Atât timp cât respectăm legile ţării, atât timp cât respectăm Constituţia României, construită în acord cu principiile UE, nimeni nu are dreptul să intervină în procedurile interne privind numirile din sistemul justiţiei. De asemenea, nu este corect să ni se spună să reluăm proceduri de revocare sau de numire a unor procurori, când în Germania, de exemplu, procurorul general a fost demis într-o singură zi pentru că l-a acuzat pe ministrul Justiţiei că nu respectă independenţa justiţiei. Faţă de Germania nu avem nicio rezoluţie în Parlamentul European, nu avem rapoarte MCV şi atunci ne întrebăm: de ce asemenea diferenţă?", a spus Dăncilă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ...si deasemenea ne mai spune doamna premier:...."Ingerinte grave in treburile interne / Nu mai putem accepta ca romanii sa fie certati"....O dezinformare tipica si marca inregistrata la nea Livache-SRL! Problema e aceea ca Nu romanii de rind sunt certati ci clasa politica romaneasca in general si mai ales guvernantii fosti sau actuali sunt trasi de urechi de catre cei de la Bruxelles. Ieri pe un post de televiziune cineva, nu mai retin cine, posibil tot doamna premier a afirmat ca multe companii Austriece sunt corupte si deci si implicit au propagat astfel fenomenul coruptiei aci' prin tarisoara noastra-draga. Iar Austria sau alta tara membra vezi doamne nu este certata de catre cei de la UE. Extrem de corecta observatia. Da ! Exista coruptie peste TOT in UE si Europa. Numai ca la noi e putin si nitel diferit decit pe la altii. Deci la Austrieci multe companii de marca se dedau la astfel de practici. Companii deci si nu oamenii politici sau guvernanti. Aici fiind diferenta intre noi si EI. Iar doamna premier se face ca uita ca atunci cind un oficial sau ministru sau demnitar, su chiar un marunt primar de provincie si cu functie intr-o tara UE de top este doar suspectat de astfel de fapte, acesta imediat iese la rampa si demisioneaza pt. a nu face rau formatiunii politice din care face parte. Nu si la noi. Nu pleca de pe scaun nici daca tragi cu tunul, doar daca vine DNA-ul si il salta, doar asa pleaca respectivul nostru politician-corupt. Dar sa revin la Austrieci, aceste entitati private cauta noi piete desfacere sau vor sa isi desfasoare activitatea in alte tari la fel ca si cei de la Schweighofer de exemplu-clasic care din cite am inteles eu sunt le este interzisa activitatea pe teritoriul Austriac pt. ca nu respecta legislatia stricta de la Ei. Asa ca domnii respectivii nu sau lasat invinsi de statul de drept Austriac care NU permite diverse practici-ilegale la care se pare ca se dedau si deci sau mutat pe alte meleaguri, "mai prietenoase", mai darnice si primitoare, iar marele si bravul nostru guvern_Iliescu-Nastase impreuna cu "domnii" de la UDMR i-au primit cu bratele deschise, la fel si buzunarele LOR au fost tot deschise si Laaargi. Iata deci stimata domna V. Dancila un exemplu, unde o companie oarecare care vrea sa faca afaceri intr-un anume loc trebuie sa dea si o Spaguta_GRASA si pe masura acolo unde trebuie pt. a razbate in aceasta complicata economie de piata. Insa daca ar fi vorba doar de persoane sau simple entitati private si nu de oficiali guvernamentali sau politiceni locali sau celebrii Baroni_CORUPTI si Spagari prin excelenta, atunci ar fi totul OK~..Nu cred ca ne-ar reprosa nimeni ceva anume..adica ar fi k-la EI, ceea ce nu este cazul in momentul de fata si actual.......................

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb