DĂNCILĂ: Industria auto - unul dintre pilonii pe care se bazează dezvoltarea economiei

T.I.
Politică / 18 martie 2019

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Actualizare Dăncilă: "Tehnologia curată reprezintă viitorul, Guvernul a încurajat achiziţionarea de autoturisme noi, mai puţin poluante"

Guvernul a încurajat achiziţionarea de autoturisme noi, mai puţin poluante, prin programele de înnoire a parcului auto derulate de Ministerul Mediului, a declarat premierul Viorica Dăncilă, astăzi, în deschiderea Forumului Industriei Auto Europene 2019 de la Craiova.

"Tehnologia curată reprezintă viitorul. În acord cu obiectivele europene de protejare a mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dar şi cu tendinţele europene şi mondiale din industria auto, Guvernul României a încurajat achiziţionarea de autoturisme noi, mai puţin poluante, prin programele de înnoire a parcului auto derulate de Ministerul Mediului", a afirmat Viorica Dăncilă la evenimentul desfăşurat în cadrul Preşedinţiei române la Consiliul UE.

Premierul a menţionat că în ultimii ani a fost promovat un program prin care cetăţenii sunt sprijiniţi să cumpere autoturisme noi, cu garanţii acordate de stat.

"Avem deja pregătit un proiect de act normativ prin care vom flexibiliza şi adapta acest program la tendinţa europeană şi mondială de mutare a accentului pe fabricarea autoturismelor hibrid şi electrice. Pe lângă efectele bune pentru industria auto şi cea a componentelor auto, cu o pondere însemnată în economia naţională, avem în vedere şi beneficiile pentru mediu. Este însă nevoie de un efort comun şi de noi soluţii pentru ca autovehiculele nepoluante, hibride şi electrice, să fie mai accesibile cetăţenilor. Aşadar, doamnelor şi domnilor, aveţi în Guvernul României un partener de încredere, care este deschis spre a face şi mai mult printr-un dialog deschis şi corect faţă de mediul de afaceri, atât în plan naţional, cât şi european. Am încredere că prin discuţii ca cele de astăzi între reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Parlamentului naţional şi european, reprezentanţi ai Guvernului şi cetăţenilor, ai industriei auto şi de componente auto putem obţine rezultatele pe care ni le dorim", a mai declarat Dăncilă, potrivit Agerpres.

-----

Industria auto este unul dintre "pilonii" pe care se bazează dezvoltarea economiei româneşti, iar sectorul auto a fost "motorul ieşirii României din recesiune" după criza economică şi este, astăzi, "propulsorul creşterii şi dezvoltării economice naţionale", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

"Europa trece prin schimbări majore care lansează noi provocări pentru întreaga comunitate europeană, economice, sociale, politice. Este datoria noastră, a tuturor, să acţionăm rapid şi cu determinare, să fim proactivi şi implicaţi, să lucrăm împreună pentru a păstra rezilienţa economiei europene şi, implicit, a industriei auto. Ne aflăm într-unul dintre cele mai importante centre economice ale ţării la a cărei dezvoltare sectorul auto a avut un rol determinant. Evenimentul de astăzi este organizat sub Preşedinţia rotativă a Consiliului UE la Craiova tocmai pentru a sublinia importanţa acestei industrii pentru România. După cum vedeţi, am adus astăzi cu mine un număr mare de miniştri pentru că am dorit să transmit un mesaj puternic din partea Guvernului. Am venit în mijlocul dumneavoastră pentru ca împreună să găsim noi soluţii şi programe reciproc avantajoase. Guvernul vă susţine să vă dezvoltaţi, dumneavoastră creaţi noi locuri de muncă şi generaţi creştere economică şi, implicit, o viaţă mai bună pentru români", a declarat Viorica Dăncilă, luni, în deschiderea Forumului Industriei Auto Europene 2019, eveniment desfăşurat în cadrul Preşedinţiei române la Consiliul UE, relatează Agerpres.

Premierul a adăugat că sectorul auto înseamnă, nu doar în ţara noastră, ci şi în întreaga Europă, "produse cu valoare adăugată mare în exporturi, factor esenţial pentru competitivitatea economiei", dar înseamnă, totodată, şi "locuri de muncă stabile, un model de adaptibilitate la schimbare, o pârghie de incluziune şi perfecţionare, o viaţă mai bună pentru cetăţeni".

"România, deţinătoarea Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, a reuşit să avanseze lucrările pe o serie de dosare importante pentru creşterea competitivităţii, pentru dezvoltarea industriei şi, implicit, pentru sectorul auto. Vreau să mulţumesc pentru implicare Parlamentului European, Comisiei Europene şi echipei care a gestionat cu succes şi continuă să lucreze cu determinare pe teme importante pentru viitorul nostru al tuturor. Fie că vorbim despre digitalizare, despre concluziile privind inteligenţa artificială, despre promovarea vehiculelor curate şi încurajarea achiziţionării de către autorităţile publice a autoturismelor nepoluante sau despre norme pentru sprijinirea investiţiilor adaptate la cerinţele mediului de afaceri, lucrăm atât pe plan european, cât şi pe plan naţional pentru stimularea dezvoltării domeniului auto", a declarat Dăncilă, conform sursei citate.

Premierul a punctat, în context, că ţara noastră înregistrează de câţiva ani de zile unul dintre cele mai ridicate ritmuri de dezvoltare din UE şi acest lucru se datorează şi industriei auto, ceea ce arată că nu este o situaţie conjuncturală.

"Este un proces de durată şi sustenabil, rezultatul activităţii şi competitivităţii sectorului privat. În anul 2017 creşterea economică a fost de 7%, iar în 2018 de 4,1 %, ceea ce înseamnă o medie anuală de 5,5% cât ne propunem şi pentru acest an. Industria auto este unul dintre pilonii pe care se bazează dezvoltarea economiei româneşti, atât prin performanţele proprii, cât mai ales prin efectul de angrenare şi multiplicare economică precum şi prin numărul mare de angajaţi. Sectorul auto a fost motorul ieşirii României din recesiune după criza economică şi este astăzi propulsorul creşterii şi dezvoltării economice naţionale", a declarat Viorica Dăncilă.

La eveniment mai participă, printre alţii, comisarul european responsabil pentru piaţa internă, industrie, antreprenoriat şi IMM-uri, Elzbieta Bienkowska, vicepremierul Niculae Bădălău, ministrul Economiei, viceprim-ministrul Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ministrul Apărării, Gabriel Leş, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb