DANIEL CONSTANTIN:  "Tăriceanu transformă ALDE într-un PFA"

A.C.
Politică / 27 mai 2017

 "Tăriceanu transformă ALDE într-un PFA"

Călin Popescu-Tăriceanu doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale din 2019 şi pentru acest obiectiv transformă ALDE într-un PFA, a declarat deputatul Daniel Constantin, menţionând că liderul PSD, Liviu Dragnea, a început să înţeleagă acest lucru, potrivit surselor din presă.

Daniel Constantin a afirmat, pentru Agerpres: "Eu am spus foarte clar şi repet chestiunea asta şi cred că acum a început să o înţeleagă şi domnul Dragnea: Domnul Tăriceanu are un obiectiv foarte clar şi pentru asta probabil va ajunge să sacrifice şi ALDE, doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale din 2019".

Constantin a spus că Tăriceanu a avut o "reacţie tăioasă" la adresa premierului în privinţa legii salarizării.

Deputatul a adăugat: "Am văzut zilele trecute o reacţie tăioasă la adresa premierului: de ce a trimis legea salarizării în Parlament, în condiţiile în care o agrease şi domnia sa în cadrul şedinţei comune pe care a avut-o cele două partide PSD şi ALDE. Nu vreau să caracterizez gestul ca atare, dar eu am avertizat public şi o mai fac încă o dată, domnul Tăriceanu a spus-o la un moment dat, dacă va fi nevoie va scoate ALDE de la guvernare pentru a-şi atinge obiectivul domniei sale. Deci, transformă, dacă vreţi, încet, încet, ALDE dintr-un partid politic într-un PFA, persoană fizică autorizată. Cred că asta este o caracterizare scurtă".

Constantin a mai spus că, pentru el, Tăriceanu a intrat în istorie.

"Pentru sănătatea politicii româneşti, sper că la un moment dat să intre şi în istoria politicii româneşti", a adăugat acesta.

Potrivit lui Constantin, s-au făcut abuzuri şi fondurile primite pentru un partid parlamentar au fost folosite unilateral de către Călin Popescu-Tăriceanu , conform sursei citate.

Constantin a adăugat, potrivit sursei: "Este o bătălie în toată ţara prin care domnul Tăriceanu încearcă să îşi pună în practică, să spunem aşa, ceea ce a urmărit: sedii, se aleg, se încuie sedii, se sechestrează bunuri în sediile respective. Adică e o nebunie totală care, până la urmă, arată şi adevărata faţă şi adevăratele intenţii pe care le-a avut. (...) Sunt abuzuri peste abuzuri care s-au făcut. S-au folosit fonduri pe care le-am primit pentru că am devenit partid parlamentar şi, în conformitate cu numărul de parlamentari, se dau anumite sume către partide. S-au folosit unilateral de către domnul Tăriceanu. Asta nu mai surprinde pe nimeni. E o chestiune care nu mă mai interesează".

Deputatul a subliniat că noua formaţiune Pro România va susţine din Parlament Guvernul Grindeanu, atâta timp cât va urmări "acele linii" din programul de guvernare stabilit.

Daniel Constantin a precizat: "Nu suntem oameni, vorbesc de parlamentari, care mâine să se întoarcă împotriva Guvernului. Trăim în această ţară şi îmi doresc foarte mult ca Sorin Grindeanu, care conduce Guvernul, să reuşească pentru a fi bunăstare, pentru a avea pensii, salarii, pentru a avea o viaţă mai bună, o societate mai dezvoltată. Deci, vom susţine orice demers al Guvernului care este util pentru societate. Vom trage şi semnale de alarmă atunci când atunci când lucrurile nu vor merge bine. (...) Eu nu sunt o persoană care să întoarcă spatele. Am fost parte a acestui Guvern. Mai mult decât atât, văd că oamenii au dat un vot acum 6 luni de zile. Sigur că o parte din electorat în momentul de faţă îşi pune semne de întrebare: Domnule se va realiza acel program pentru care noi am dat votul sau nu se va realiza. Noi, cât vom putea, din Parlament vom susţine Guvernul, atâta timp cât se vor urmări acele linii pe care noi le-am discutat la momentul respectiv".

În sursa citată, Constantin a transmis că, în toată perioada în care a condus Partidul Conservator şi ALDE, a avut un parteneriat cu PSD.

Constantin a mai afirmat: "Legat de PSD, sigur că, ştiţi bine, în această perioadă în care am condus Partidul Conservator şi ALDE, un parteneriat, câteodată scris, câteodată nescris, l-am avut cu Partidul Social Democrat. Am prieteni foarte mulţi acolo. Acum lucrurile sunt ceva mai diferite pentru că la nivelul leadership-ului, ştiţi foarte bine, au existat alte opţiuni, să spunem doar atât".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb