Daniel David, ministrul Educaţiei, a subliniat pe blogul personal,
angajamentul său de a asigura că România euroatlantică nu poate exista fără România tradiţională şi că nimeni nu va rămâne în urmă în educaţie.
"Copiii români se află acum în două Românii, una mai rurală şi una mai urbană, cu performanţe educaţionale extrem de diverse, în defavoarea mediului rural, ceea ce le poate afecta succesul în viaţă. În consecinţă, în acest scurt text, vreau să punctez angajamentul specific al Programului de Guvernare 2024-2028 pentru România tradiţională (suprapusă aici major cu mediul rural), fără ca asta să anuleze angajamentul meu şi al Guvernului pentru întregul sistem de educaţie-cercetare din ţară.
Încep prin a spune că viziunea mea ca ministru este că România tradiţională trebuie susţinută major pe linia educaţiei, astfel încât copiii să se poată forma adecvat acolo unde se află, dar să le dăm şi şansa de mobilitate rural-urban atunci când o doresc. În general, mobilitatea educaţională şi a ocupaţiilor rural-urban trebuie crescută, cu scopul dezvoltării într-o Românie euroatlantică pentru toţi."- transmite Daniel David.
Ministrul Educaţiei prezintă şi planurile pentru îmbunătăţirea educaţiei în mediul rural. El menţionează că vor fi investiţii în infrastructura şcolară (mobilier, microbuze electrice), se va continua programul "Masă sănătoasă" pentru reducerea abandonului şcolar şi vor fi dezvoltate campusurile şcolare rurale în judeţele Bistriţa-Năsăud, Galaţi şi Gorj. De asemenea, va sprijini construcţia de creşe şi accesul la studii superioare pentru copiii din mediul rural. Digitalizarea şcolilor şi formarea continuă a adulţilor sunt, de asemenea, priorităţi, alături de colaborarea cu universităţile şi Academia Română pentru a oferi cursuri inspiraţionale, precizează ministrul.
"În concluzie, România tradiţională nu are voie să fie perdanta dezvoltării României euroatlantice şi să se teamă de această cale europeană, ci trebuie să beneficieze din plin de această dezvoltare, iar măsurile propuse în educaţie-cercetare au un rol major în acest demers. Aştept ca de la anul să mă întâlnesc, prin vizite directe, cu copiii şi oamenii acestei zone, astfel încât să pot afla mai multe informaţii despre nevoile şi aşteptările lor. Spun din nou, deoarece am pretenţia că o cunosc deja destul de bine, având cunoscuţi, prieteni sau rude care lucrează şi/sau au absolvit şcoli în mediul rural. Dar, uneori, din astfel de întâlniri, apar şi aşteptări la care nici nu ne gândim în prezent." - încheie el.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 31.12.2024, 15:42)
Du-te ba de aici cu tampeniile astea, noi suntem in Europa, punct. Nu avem nimic de construit si de dovedit in sensul asta.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 31.12.2024, 17:24)
Taci naibii prostuțule
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 31.12.2024, 18:13)
nu ca secta lui guru jorjel vor sa ne scoata din EU
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.01.2025, 14:06)
A fost prostuț cand era mic , acum e prostalau !
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 31.12.2024, 16:56)
Romania nu poate exista, fără, apartenenta, ei la U E. În rest tradiția, poate fi păstrată dar România, este o națiune cosmopolitia care are tradiții diferit exprimate de etniile componente. În același timp europeni suntem cu toții.