Daniela Gîtman a vorbit cu Martin Nesirki despre Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

Mina Irina
Politică / 19 octombrie 2016

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Daniela Gîtman, l-a primit ieri pe şeful Serviciului de Informare al ONU de la Viena - UNIS, Martin Nesirki, la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă fiind una dintre temele discutate de cei doi oficiali, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul instituţiei.

Potrivit documentului, întrevederea a ocazionat un schimb de opinii privind rolul şi activitatea UNIS, părţile fiind de acord cu importanţa comunicării şi, în general, a informării opiniei publice în legătură cu iniţiativele şi proiectele ONU. Au fost analizate modalităţile prin care colaborarea UNIS cu România poate facilita o mai mare implicare a publicului român, în special a tinerilor, în susţinerea priorităţilor înscrise pe agenda ONU şi a acţiunilor promovate de UNIS în regiune.

În context, partea română a informat asupra acţiunilor derulate de Asociaţia Tineretul ONU din România şi a propus lansarea unor proiecte în parteneriat cu UNIS care să valorifice interesul acestei organizaţii pentru promovarea valorilor ONU în rândul tinerilor şi societăţii româneşti. Totodată, a informat despre domeniile de interes ale prezenţei sistemului ONU (UNICEF, UNHCR, OIM) în România şi perspectivele colaborării viitoare dintre ţara noastră şi aceste structuri specializate.

În cadrul discuţiilor a fost abordată şi tematica documentului programatic Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă. Şeful UNIS a subliniat locul important pe care acest proiect ambiţios îl ocupă pe agenda curentă a ONU. A relevat importanţa transpunerii de către toate statele ONU a Agendei 2030 dintr-o perspectivă complexă, urmărind în acelaşi timp realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă, asigurarea mijloacelor de implementare şi identificarea celor mai bune modalităţi de monitorizare şi evaluare periodică a rezultatelor obţinute.

Secretarul de stat Daniela Gîtman a prezentat măsurile adoptate de Guvernul român pentru trecerea la aplicarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă şi rezultatele înregistrate în plan intern până în prezent.

UNIS Viena este componentă a reţelei centrelor de informare ale Naţiunilor Unite, care se întinde pe întregul glob. Ele aparţin Departamentului de Informaţii Publice al ONU şi sprijină obiectivul comun al Naţiunilor Unite de a informa publicul larg asupra activităţilor şi preocupărilor lor curente, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb