Dănilă, Petre & Asociaţii: S-a revigorat piaţa de consultanţă juridică

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Consultanţă / 6 iulie 2011

Prima jumătate a anului 2011 a adus pentru casa de avocatură Dănilă, Petre & Asociaţii o creştere a încasărilor, fapt datorat revigorării departamentului de consultanţă, pe fondul creşterii cererilor venite de la clienţi, în condiţiile modificărilor noului Cod Fiscal şi a legislaţiei muncii, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

"În prima parte a anului 2011, numărul proiectelor care au vizat implicarea casei noastre de avocatură pe segmentul consultanţei juridice a crescut şi s-a consolidat, pe fondul modificărilor legislative şi a lipsei de claritate a multor prevederi fiscale, ceea ce a creat premisa nevoii unor consultanţi, care să ajute companiile să adopte practici fiscale eficiente şi lipsite de riscuri fiscale", a declarat Nicoleta Grama, partener Dănilă, Petre & Asociaţii.

Potrivit domniei sale, înainte de izbucnirea crizei economice, departamentele de consultanţă avocaţială erau cele care generau cea mai mare parte a veniturilor unei case de avocatură, însă pe fondul crizei economice activitatea de consultanţă s-a redus substanţial: "În cazul casei noastre de avocatură, înainte de criză activitatea de consultanţă reprezenta 60%-70% din cifra de afaceri, însă în anul 2010 a ajuns să reprezinte doar 30% din cifra de afaceri. De la începutul anului şi până în prezent există semne de revenire a acestui segment şi până la finalul anului viitor ne aşteptăm ca piaţa să revină la nivelul anului 2008".

Activitatea departamentului de litigii a înregistrat o creştere de aproximativ 16%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010, valoarea totală a litigiilor în care a fost implicată casa de avocatură Dănilă, Petre & Asociaţii în prima jumătate a anului 2011 fiind de 417,6 milioane euro.

Cel mai important motor al activităţii casei de avocatură în 2010 - departamentul de insolvenţe, a înregistrat o scădere în volum şi valoare, mai ales pe fondul modificării tarifării clienţilor.

"Ne aşteptăm ca până la finalul anului departamentul de insolvenţe să înregistreze o scădere", completează Nicoleta Grama.

În primele şase luni ale anului 2011 casa de avocatură Dănilă, Petre & Asociaţii a avut o creştere a solicitărilor în domenii care anul trecut au fost inexistente: M&A, Energie Verde sau Finanţări - proiectele de finanţare asistate de casa de avocatură în această perioadă având o valoare de 8,5 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb