Darcom Energy: Canicula şi penele de curent îi fac pe cetăţeni să cumpere tot mai multe sisteme de stocare a energiei

F.D.
Companii / 5 august

Darcom Energy: Canicula şi penele de curent îi fac pe cetăţeni să cumpere tot mai multe sisteme de stocare a energiei

Darcom Energy, companie românească activă de 15 ani în sectorul energiei regenerabile, care anul trecut a avut afaceri de peste 100 milioane de lei, înregistrează o creştere semnificativă a comenzilor pentru sisteme de stocare a energiei, determinate în mare parte de desele întreruperi de curent şi fluctuaţii de tensiune cauzate de caniculă. Aceste sisteme protejează aparatele electrocasnice de căderile bruşte de tensiune, pot fi montate în câteva ore şi permit funcţionarea unei fabrici deconectată de la reţeaua de distribuţie a energiei electrice pentru aproximativ 24 de ore, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Valul de căldură din luna iulie a acestui an va rămâne în istorie nu doar pentru zilele cu temperaturi de peste 40 °C, dar şi pentru nopţile care au adus numeroase recorduri absolute. În decurs de numai patru zile, a fost egalată sau depăşită temperatura maximă absolută lunară la 23 de staţii meteo şi au fost doborâte şi recorduri meteo de acum 88 de ani. În astfel de perioade de caniculă, întreruperile de la reţeaua electrică devin tot mai frecvente şi mai îndelungate. Aceste întreruperi cauzează disconfort atât în locuinţe, cât şi în fabrici sau birouri. Din fericire, există soluţii eficiente pentru a asigura continuitatea alimentării cu energie electrică, de la câteva ore până la câteva zile, indiferent dacă aveţi sau nu panouri fotovoltaice instalate," a declarat Cornel Eftenoiu, fondator şi CEO al Darcom Energy.

Pentru consumatorii fără panouri fotovoltaice, sistemele de stocare a energiei sunt o soluţie practică. Aceste soluţii, care se conectează la reţeaua electrică şi funcţionează ca un UPS, stochează energie atunci când reţeaua electrică este funcţională şi o eliberează la nevoie, asigurând astfel continuitatea alimentării cu energie. În ultimul an, montajul acestor sisteme a crescut semnificativ, de la aproximativ 100 de sisteme montate anul trecut la câteva sute de solicitări în ultimele două luni. Costul instalării unui astfel de sistem, capabil să susţină aprovizionarea cu energie a unei case sau a unui birou pentru cel puţin o oră, este de aproximativ 2.000 de euro. Un alt avantaj al acestor sisteme este că protejează echipamentele electrice împotriva fluctuaţiilor de tensiune, care pot deteriora aparatele şi duce la pierderea garanţiei acestora.

Pentru consumatorii care deţin deja un sistem fotovoltaic, Darcom Energy furnizează sisteme scalabile care pot fi adăugate la sistemul existent. Aceste sisteme permit stocarea energiei produse de panourile solare pentru utilizare ulterioară şi oferă un management inteligent al energiei. Preţurile pentru aceste sisteme încep de la 7.000 de euro şi pot fi scalabile până la dimensiunea unui container, capabile să alimenteze o fabrică întreagă pentru o zi, cu o capacitate de stocare de la 3 kWh până la câteva sute de kWh.

"Aceste soluţii vin complet configurate, iar montajul este de tip plug and play şi nu durează mai mult de câteva ore. Faptul că sunt compacte şi vin într-un dulap metalic nu necesită spaţiu dedicat de stocare, iar timpul de instalare este minim. Aceste sisteme ajută la managementul inteligent al energiei şi protecţia împotriva fluctuaţiilor, pe lângă alimentarea continuă cu energie. Un aspect foarte important este că trecerea de la reţea la stocare se face sub o secundă, ceea ce înseamnă că alimentarea şi funcţionarea echipamentelor electrice nu se întrerupe," a adăugat Cornel Eftenoiu.

Darcom Energy furnizează şi sisteme fotovoltaice hibride, care funcţionează continuu chiar şi atunci când reţeaua electrică nu este disponibilă. Aceste sisteme cu funcţionare continuă pot prelua energie de la panourile fotovoltaice chiar şi în timpul întreruperilor de curent, asigurând astfel o sursă constantă de energie şi reducând dependenţa de reţeaua electrică. Deşi costurile pentru un sistem fotovoltaic hibrid sunt mai mari, acestea se amortizează prin economiile realizate şi continuitatea alimentării cu energie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb