DARIUS VÂLCOV:  "Fondurile europene pentru construirea de spitale sunt insuficiente"

E.P.
Fonduri Europene / 25 octombrie 2018

Darius Vâlcov (Sursa foto: Twitter)

Darius Vâlcov (Sursa foto: Twitter)

Consilierul premierului, Darius Vâlcov, arată că, deşi Comisia Europeană a alocat României 150 de milioane de euro pentru studiile, construcţia şi dotarea a celor trei spitale regionale, numai studiile costă 120 de milioane de euro, studii conform cărora construirea celor trei spitale costă 1,2 miliarde de euro. Vâlcov dă de înţeles că fondurile europene sunt practic insuficiente, de aceea statul român a ales să scoată în parteneriat public-privat studiul, construcţia şi dotarea unui spital. Aceasta în contextul în care comisarul european Croina Creţu a criticat Guvernul că nu accesează fondurile oferite de UE.

"Cifrele nu mint niciodată. Hai să vedem! Comisia Europeană alocă României 150 milioane euro pentru studiile şi construcţia (inclusiv dotarea) a 3 spitale. Studiile, conform BEI, cei care le şi elaborează, costă 120 milioane euro. Conform aceloraşi studii BEI, construcţia şi dotarea celor 3 spitale costă 1,2 miliarde euro. (Probabil din cele 30 de milioane euro rămase). Între timp, statul român scoate în parteneriat public privat studiul, construcţia şi dotarea unui spital, cu 140 milioane euro. Asta, ca să înţelegem exact cum stau lucrurile!", a scris Darius Vâlcov astăzi pe pagina sa de Facebook.

Comisarul european Corina Creţu spunea săptămâna trecută că principala preocupare a autorităţilor române trebuie să fie cheltuirea banilor oferiţi de Uniunea Europeană, prin proiecte, spunând că sunt miliarde de euro care aşteaptă la Bruxelles şi abia apoi se poate vorbi de parteneriate public-private.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Hai sa vedem. Daca una bucata spital se face cu bani europeni, BEI etc., costa 440 de milioane de euro (400 spitalul, 40 hartoagele).

    Daca-l face dl. Valcov cu partenerii sai privati - probabil din Slatina - costa 140 de milioane.

    Nici macar pesedistii nu pot fi atat de prosti incat sa inghita asemenea gogosi. 

    ...Acest individ Valcov MINTE..Raspunsul l-a primit de la Comisarul Corina Cretu.Suma ceruta de Dragnea cand era la Ministerul Dezvoltari era de 240 mil.Euro si defapt aceasta este si suma care o primesc.afirma Corina Cretu Iar daca se vroia o suma mai mare trebuia facuta o Cerere de suplimentare..dar ea nu a fost facuta.. Rusine mai Valcov...dute si fa-ti pedeapsa pentru furturile pe care le-ai facut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb