De câte ori au ameninţat ruşii cu atacul nuclear?

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 august

Nu este prima dată când Rusia a lansat ameninţări nucleare pe fondul conflictului din Ucraina.

Nu este prima dată când Rusia a lansat ameninţări nucleare pe fondul conflictului din Ucraina.

English Version

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a ameninţat din nou cu un război mondial, făcând trimitere inclusiv la armele nucleare. Oficialul rus a spus, marţi, că Occidentul "se joacă cu focul" permiţând Ucrainei să lovească adânc în Rusia cu rachete occidentale şi a avertizat Statele Unite că al Treilea Război Mondial nu se va limita la Europa.

Nu este prima dată când Rusia a lansat ameninţări nucleare pe fondul conflictului din Ucraina. Astfel de declaraţii au mai apărut, după cum urmează:

Martie 2022

Serghei Lavrov a afirmat că, dacă ar fi să aibă loc un al treilea război mondial, acesta ar implica arme nucleare şi ar fi distructiv, conform agenţiei RIA, citată de Reuters. Şeful diplomaţiei ruse a mai spus că Rusia, care tocmai lansase atacul în Ucraina, s-ar confrunta cu un "pericol real" în situaţia în care Kievul ar obţine arme nucleare.

Aprilie 2022

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a avertizat, într-un interviu pentru Canalul 1, că există un pericol real de război nuclear. Dar Lavrov a spus că, din perspectiva Rusiei, acest lucru ar fi inacceptabil.

Iunie 2023

Serghei Karaganov, un apropiat al lui Vladimir Putin şi al lui Serghei Lavrov, scrie într-un articol publicat de agenţia de presă de stat rusă RIA: "Nu avem de ales: Rusia va trebui să lanseze un atac nuclear asupra Europei".

Septembrie 2023

Andrei Mordvicev, un important general rus promovat de preşedintele rus Vladimir Putin, consideră invazia Ucrainei drept o simplă "treaptă" pentru continuarea conflictului cu Europa.

Martie 2024

Vladimir Putin afirmă, citat de Reuters, că Rusia rămâne într-o stare de pregătire de luptă şi că este pe deplin pregătită pentru un război nuclear. "Armele există pentru a le folosi. Avem propriile noastre principii", a spus Putin, care susţine, însă, că Rusia "nu se grăbeşte spre o confruntare nucleară".

Aprilie 2024

Serghei Lavrov spune că sprijinul Statelor Unite, Marii Britanii şi Franţei pentru Ucraina implică riscuri strategice grave privind o confruntare directă între cele mai mari puteri nucleare din lume, conform Reuters. Ministrul rus de externe a avertizat Occidentul să nu subestimeze riscurile ridicate de un conflict nuclear asupra Ucrainei, considerând că NATO "este în esenţă" angajată într-un război proxy cu Rusia, întrucât furnizează Kievului armament.

Mai 2024

Liderul rus Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate şi fost preşedinte (2008-2012) şi prim-ministru (2012-2020) al Rusiei, a declarat că Rusia practică desfăşurarea de arme nucleare pentru a răspunde oricărui atac pe teritoriul său ajutat de Occident, subliniind: "În anumite circumstanţe, răspunsul va fi livrat nu numai la Kiev şi nu va conţine explozibili simpli, ci şi muniţie specială".

Iunie 2024

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că este greşit să se creadă că Rusia nu va folosi niciodată arme nucleare. Liderul de la Kremlin a declarat, potrivit NBC News: "Din anumite motive, Occidentul crede că Rusia nu o va folosi niciodată. Nu poţi lua asta cu uşurinţă, superficial". Tot atunci, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a spus că furnizarea de arme pentru a lovi în interiorul Rusiei "nu poate rămâne fără consecinţe".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4684
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3052
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9072
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb