De ce cresc cazurile de COVID în cea mai vaccinată ţară din lume

J.P.
Internaţional / 19 iulie 2021

De ce cresc cazurile de COVID în cea mai vaccinată ţară din lume

Israelul, ţara cu cea mai mare rată de vaccinare a populaţiei, a înregistrat cel mai mare număr de infectări zilnice cu SARS-CoV-2 din ultimele luni, fiind raportate aproape 1.200 de cazuri. În acest timp, a crescut şi numărul persoanelor aflate în stare gravă din cauza COVID-19. Călătoriile în străinătate, inclusiv în zone roşii, indisciplina unor cetăţeni care nu stau în izolare, deşi ar trebui, precum şi o scădere a nivelului de anticorpi în rândul populaţiei imunizate - ceea ce ar face necesară o a treia doză de vaccin - se numără printre cauzele care au dus la această situaţie, a explicat la Digi24 dr. Herman Berkovits, medicul personal al fostului premier israelian Benjamin Netanyahu, conform Digi24.

După redeschiderea completă a economiei sale, în primăvară, şi renunţarea, luna trecută, la toate restricţiile anti-COVID, Israelul a început să impună din nou măsuri, inclusiv purtatul măştii în interior şi în transportul în comun, din cauza exploziei infectărilor cu noul coronavirus, provocată de tulpina Delta. În plus, autorităţile israeliene intenţionează să reintroducă regula accesului în anumite spaţii publice interioare doar pentru vaccinaţi.

În Israel au fost vaccinate aproape 11 milioane de persoane, 60 la sută din populaţie având deja schema de imunizare completă. Dacă la această proporţie se adaugă persoanele care au trecut prin boală, rezultă că aproximativ 70 la sută din populaţie ar fi protejată, teoretic, de coronavirus. Cu toate acestea, se întrevede manifestarea unui al patrulea val pandemic. Cum se explică acest fenomen?

Israelienii iubesc turismul

Herman Berkovits, medicul care l-a vaccinat pe fost premier Benjamin Netanyahu, spune că israelienii iubesc să facă turism, în toată lumea, iar în perioada în care s-au ridicat restricţiile au călătorit, inclusiv în ţări "roşii". De aceea, este foarte importantă examinarea la aeroport şi în special izolarea. "Din păcate, şi noi avem indisciplinaţii noştri, persoane care s-au întors din Grecia sau din Statele Unite şi care ar fi trebuit să stea în izolare, ele au fost purtătoarele noului val care s-a instalat încet-încet", a menţionat medicul.

Numai duminică au ieşit din Israel 22.000 de turişti. O parte dintre ei au plecat spre Turcia, care este o ţară roşie, alţii în Egipt, care este tot o ţară roşie. Aceşti turişti pot să aducă boala înapoi şi dacă nu este acea izolare, care trebuie să fie perfectă, aceasta este explicaţia pentru un nou val, spune dr. Berkovits.

Anticorpii vaccinaţilor încep să scadă. E nevoie de o a treia doză

Pe de altă parte, studiile arată că numărul de anticorpi a început să scădă în populaţia vaccinată, sunt persoane care au deja şapte luni de la vaccinare. Dr. Berkovits a dat exemplul unui prieten de-al său, directorul unui mare spital, care deşi avea anticorpi, totuşi s-a îmbolnăvit, făcând, e adevărat, o formă uşoară spre medie de COVID. Asta arată, în opinia medicului israelian, că mutaţia suferită de virus are probabil un efect mai puternic decât acest vaccin, pe fondul numărului de anticorpi care este în descreştere.

"Va trebui să ne gândim la o a treia doză de vaccin, deja în Israel s-a început administrarea unei a treia doze, deocamdată în cazul celor cu transplanturi, dar se preconizează să primească şi pacienţii cu cancer", a spus medicul.

Probabil că în final, se va decide administrarea unei a treia doze în cazul tuturor persoanelor de peste 50 de ani, pentru că studiile au arătat că mai ales la acestea se constată o scădere a titrului de anticorpi.

Cei care mor sunt nevaccinaţii

Israelul nu va aştepta aprobări de la OMS sau de la FDA-ul american, a menţionat Berkovits, reamintind că Israelul a fost pionier în luarea unor decizii - a vaccinat şi femeile însărcinate, şi copiii sub 16 ani. Personal, spune că ar fi de acord cu această a treia doză, pentru că a constatat inclusiv în cazul pacienţilor săi că persoane care aveau iniţial un titru de anticorpi foarte mare, acum sunt cu el la limită.

"Am vaccinat 11 milioane de persoane, absolut nimeni n-a murit de la vaccin, absolut nimeni n-a făcut paralizie de la vaccin. Au făcut forme uşoare de gripă, dureri locale, puţină temperatură, lucruri elementare. Din păcate, şi noi avem oamenii noştri şi populaţia noastră care nu s-a vaccinat încă şi ei sunt cei care sunt foarte bolnavi. Nu avem aşa de mulţi morţi, dar majoritatea celor pe care îi avem acum sunt dintre cei care nu au fost vaccinaţi, persoane de 50-60 de ani. Deci, efectele secundare ale vaccinului sunt minore, nu există absolut nicio problemă în genom sau în celule, femeile însărcinate care au fost vaccinate au dat naştere unor copii sănătoşi, de aceea, cel puţin pentru un timp, această vaccinare este foarte importantă. Ce pot să vă spun este că după 6-7 luni imunitatea începe să scadă, deci va trebui să primim un nou vaccin, aşa cum primim în cazul gripei. Probabil că nu vom scăpa de aceste mutaţii, însă cea mai importantă este vaccinarea, ca să putem intra într-o viaţă mai normală", a punctat Herman Berkovits.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Ce vești ne dai ??? Covidul merge până la OMEGA. Doze fără număr, fără număr. Ne face pielea ,, CIUR ".

    1. nu.

      mai avem delta, epsilon si lambda.  

      si atat.

      mai apoi vine alt virus decat Corona care va face viata amara vaccinatilor actuali anti-covid si ii va trimite lent si dureros in moarte.  

    Se încearcă probabil transformarea vaccinului martorilor lu Covid in ITP platit la 6 luni.

    Mort-copt trebuie sa treci periodic să-ți iei serul. 

    1. Păcat de poporul lui Israel că nu a învățat nimic din ororile trecutului și că s-au așezat ca oile la taiere.

      Nu duce grija poporului israelian , sunt prea multe dovezi ca ne intrec ca inteligenta. De exemplu ,prostia cu asocierea intre ororile trecutului , suferinta israelitilor , si actul vaccinarii de acum .

      da' de toraku ala nu scrii nimic ? eu macar recunosc ca am lipsa materie cenusie dar tu realizezi romanescule ?

    Actiunile Moderna au crescu in 3 luni de la 149$ la 316$. Sa ne vedem la a opta doza. Vaccinare placuta!

    Sper ca ministrul Mihaila ia in seama ce spune Israel. Vaccinatii calatoresc aiurea in zone galbene si rosii si aduc infectia acasa .

    Vaccinatii trebuie testati si carantinati daca sunt infectati.

    Semnat un nevaccinat din Bansko Bulgaria. Minunat. Veniti 

    La noi toată lumea se pricepe la toate....

    Lăsați medicii să facă medicină ! 

    1. De acord...dar care sunt medicii aia, ca din cate vad ei fac doar politica...de medicina nu au auzit:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb