DE LA 84% LA 37% Departamentul de Comerţ din SUA a redus tariful antidumping pentru Alro

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 martie 2021

Departamentul de Comerţ din SUA a redus tariful antidumping pentru Alro

Departamentul de Comerţ din Statele Unite a redus tariful antidumping aplicat tablelor fabricate de Alro la 37,26%, a anunţat ieri producătorul de aluminiu din Slatina printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Iniţial, tariful antidumping preliminar pentru produsele Alro era de 83,94%, dar în urma poziţiei ferme şi a argumentelor suplimentare prezentate de societate, Departamentul de Comerţ al SUA a revizuit calculul final pentru tarif, reiese din raportul Alro.

Totuşi, producătorul de aluminiu din Slatina consideră în continuare că plângerea formulată de Statele Unite privind stabilirea de tarife antidumping pentru anumite produse din aluminiu provenind din 18 ţări, printre care şi ţara noastră, este nefondată şi intenţionează să îşi apere cu fermitate poziţia în faţa autorităţilor americane implicate, a anunţat compania în raport.

Plângerea a fost înaintată de Asociaţia Aluminiului din Statele Unite (US Aluminium Association) şi se referă la table din aluminiu fabricate din aliaje comune.

Pentru anul trecut, Alro Slatina a raportat un profit net de 329 milioane de lei, faţă de o pierdere de 67 milioane de lei în 2019, îndeosebi în urma recunoaşterii schemei de compensare EU-ETS pentru 2019 şi 2020, dar şi datorită măsurilor pe care Grupul le-a pus în aplicare pentru a-şi optimiza producţia şi stocurile, conform raportului preliminar anual al emitentului.

Anul trecut, preţul mediu al aluminiului la Bursa Metalelor de la Londra (LME) a scăzut la 1.704 dolari/tonă, comparativ cu 2019 când se afla la 1.791 dolari/tonă, ca rezultat direct al pandemiei COVID-19 care a lovit întreagă economie până în aprilie - mai 2020. Începând cu luna iunie 2020, piaţa aluminiului şi-a revenit treptat, preţurile crescând şi depăşind 2.000 dolari/tonă la sfârşitul anului. Semnele de revenire au început să fie vizibile în trimestrul al patrulea, iar cotaţia LME a atins progresiv o medie de 2.018 dolari/tonă în decembrie 2020, se mai arată în raport.

Grupul Vimetco NV, înregistrat în Olanda şi controlat de miliardarul rus Vitali Machitski, deţinea la finele anului trecut 54,19% din producătorul de aluminiu din Slatina, în timp ce fraţii Pavăl, fondatorii Dedeman aveau, prin Pavăl Holding, 23,21% din Alro, iar Fondul Proprietatea deţinea 10,21% din emitente.

Faţă de preţul de piaţă al acţiunii ALR de ieri din jurul orei 16 :00, de 2,64 lei, capitalizarea bursieră a Alro era de circa 1,88 miliarde lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. am luat nota.

     

    totusi nu vad cu ochi buni aplicarea tacticilor MAGA (make America great again / tactici agresiv-protectioniste) agresive fata de (poate) cel mai bun partener din Europa.  

     

    Oricum... impactul relatiilor economice dintre Romania si SUA pe acest segment nu e infiorator de mare.  

    Dar ca gest initial, nu mi-a placut.

    Mai corelati si voi geopolitica cu economia.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb