De la miezul nopţii, Grecia intră în "zona galbenă" de contaminare covid

G.B
Internaţional / 17 iulie 2021

De la miezul nopţii, Grecia intră în "zona galbenă" de contaminare covid

Este aglomeraţie la vama Makaza, la ieşirea din Grecia spre Bulgaria. Sute de români aşteaptă de mai bine de două ore să treacă graniţa pentru a se întoarce în ţară. Mulţi dintre ei şi-au scurtat sejurul pentru că, începând din această noapte, Grecia intră în zona galbenă, iar cei care se întorc de acolo trebuie să intre în carantină, potrivit Digi24

Grecia, una din destinaţiile turistice preferate de români, trece de pe lista verde pe cea galbenă la miezul nopţii, după ce a crescut incidenţa cazurilor de coronavirus.

Sunt scutiţi de carantină cei care au dovada vaccinării împotriva COVID-19, cei care au trecut prin boală sau cei care au un test negativ.

Românii care au plecat în vacanţă în Grecia în ultimele zile au făcut acest lucru cât ţara era în scenariul verde, iar la întoarcere nu exista nicio restricţie pentru ei.

Dacă se întorc în ţară începând de mâine, oamenii care nu sunt vaccinaţi ar trebui să-şi facă un nou test COVID.

În aceste condiţii, mulţi dintre ei au preferat să-şi scurteze vacanţa şi să intre pe teritoriul României înainte de miezul nopţii, cât nu au nicio restricţie.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. cred ca a intrat o noua transa de bani pentru propaganda covid , ca iar o dat strechea in tv si presa . pe linga inundatiile cu apa este si o inundatie cu stiri despre valul 4 , pe care vor sa il inceapa la toamna , numai sa nu se plictiseasca lumea de pe acum .

    1. indiferent de cate cazuri sunt, daca decesele si spitalizarile nu cresc semnificativ, nu ar trebui sa fie nimic de discutat.

      m-am saturat de cum nu se face distinctie intre a fi infectat cu virusul sars cov 2 (sau cum ii zice) si a avea boala covid 19. 

      bravo !in sfarsit un pc de vedere logic si de bun simt , dar care nu prea auzi in vremuri de prostie , ba mai deloc !

      Ai punctat bine despre amestecul bolnavilor cu infectatii , dar eu as spune ca si despre bolnavi se exagereaza maxim , pai ce-ar fi sa distrugem tarile pentru oricare boala , ca sint boli si mai grave, inclusiv infectioase . este o prosteala pe fata , daca oamenii inghit vor urma alte aberatii .

    Nu vi se pare suspicios cum brusc, instantaneu si dintr-odata toate destinatiile turistice din sudul Europei devin "focare" de Covid...Grecia, Spania, Portugalia...Pana mai ieri, caldura era un factor care inhiba Covid, acum tocmai acolo se manifesta. Sa nu mai spun ca in Grecia, cu puzderia de insule si densitatea de populatie scazuta, propagarea COVID trebuie sa fie mult ingreunata ca sa nu spun inexistenta asta doar daca virusul asta COVID nu a invatat sa inoate intre timp. Pare mai degraba ca agentii de turism autohtoni, falimentari, sunt invidiosi pe variantele de concediu din sudul Europei

    1. Se pregătește valul 4, propagandistic vreau sa spun, toată lumea vorbește despre el.

      Cifrele de vaccinare sunt absolut dezastruoase, de asta "izbucnesc focare" în plină vară.

      Se pregătește terenul pentru vaccinarea obligatorie  

      densitate de populatie scazuta? cand 40% din populatie traieste in doar doua aglomerari urbane, poate fi densitate mica per total, dar acolo e inghesuiala care conteaza.

    Problema e ca suntem cu 3 copii minori si ni se cer teste pentr ei 3x60e 180e asa dintrodata. Suntem in Creta deci nu avem alta optiune.

    1. este obligatoriu test pcr pentru copii la revenirea din Grecia? Multumesc

      Noua asa ni s-a spus ca cine nu prezinta test negativ la intoarcere sta 14 zile in carantina( pers nevaccinate (, marti dim avem programare pt test, incerc sa ma lamuresc si eu daca e indiferent de varsta.

    V-am zis sa mergeti in Bulgaria. A fost minunat. Am fost in zona Balcic, Karvali, Albena. Acum voi merge la munte, Bansko si voi urca la peste 2000 m. Stiti cat platest pentru o noapte intr-un apartament decent, cu un dormitor separat si bucatarie? 110 lei / noapte. Da..... 110 lei.

    1. Bah ej nebun? In Romania de ce plătești milioane?

      depinde si de locul unde este amplasat apartamentul ala, daca este intr-un complex sau nu, cum este complexul. dar oricum preturile sunt mult mai bune in raport cu calitatea. eu platesc acum 40/EUR pe noapte pentru un studio, dar intr-un complex de vis cu 8 piscine, 4 restaurante, multa verdeata, cascade etc. din Bucuresti ori ca mergi la Mamaia, ori ca mergi la Varna este cam acelasi lucru, un pic mai lung si mai prost drumul prin Bulgaria, dar per total dureaza cam 1.5 ore in plus. timpul nu ai cum sa il recuperezi, dar la pretul combustibilului recuperezi, pentru ca e mai ieftin in Bg. in general, toate sunt mai ieftine.

      dar exista si probleme care pentru unii ar face Bulgaria o destinatie nedorita. de exemplu, nu exista manele care sa urle din 2 in 2 carciumi, nu exista tigani cu semninte sau porumb si alte chestii care fac `'deliciul`' litoralului romanesc :) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb