DE LA PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE KMG International a descărcat peste 25 de milioane tone ţiţei prin terminalul din Marea Neagră

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 17 iunie 2016

KMG International a descărcat peste 25 de milioane tone ţiţei prin terminalul din Marea Neagră

KMG International, prin compania Midia Marine Terminal (MMT), a atins în mai 2016 un nivel de 25,5 milioane tone de ţiţei descărcate prin terminalul petrolier din largul Mării Negre, de la punerea acestuia în funcţiune, în 2009, potrivit unui comunicat de presă.

Ioan Taus, directorul general al Midia Marine Terminal, a declarat: "Terminalul maritim poate asigura circa 40% din ţiţeiul rafinat în România, fiind conectat direct la parcul de rezervoare al rafinăriei Petromidia".

Investiţiile KMG International pentru punerea în funcţiune a terminalului maritim se ridică la peste 100 de milioane de dolari, conform reprezentanţilor companiei.

Aceştia au mai precizat că nivelul de 25 de milioane tone de ţiţei a fost înregistrat prin descărcarea a 300 de nave petroliere la terminalul maritim petrolier, în perioada februarie 2009 - mai 2016. Terminalul este situat la 8,6 kilometri în largul Mării Negre şi are o capacitate maximă de transfer (încărcare, descărcare) de 24 milioane tone pe an.

De asemenea, prin intermediul investiţiilor KMG International, capacitatea rafinăriei Petromidia a crescut de la 3,5 milioane tone la peste 5 milioane tone pe an, iar unitatea de producţie poate atinge 15.000 tone materie primă procesată pe zi, fiind cea mai mare rafinărie din ţară, mai arată repezentanţii companiei. Pe platforma Petromidia, investiţiile realizate în perioada 2007 - 2015 pentru modernizarea şi creşterea capacităţilor de producţie, precum şi pentru alinierea produselor la standardele internaţionale de calitate şi mediu, depăşesc valoarea de 1,4 miliarde dolari.

KMG International a transmis comunicatul privind rezultatele terminalului din Marea Neagră şi investiţiile, în contextul în care, recent, procurorii DIICOT au scos noi acuzaţii în dosarul Rompetrol II, disjuns din cauza trimisă în judecată în anul 2006, în care a fost judecat Dinu Patriciu, alături de alte persoane.

Preşedintele României a încuviinţat cererea procurorilor privind începerea urmăririi penale pentru fosţii ministri Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu şi Gheorghe Pogea, aceştia fiind suspectaţi de constituire a unui grup infracţional organizat.

La începutul lunii mai, procurorii au dispus schimbarea încadrării juridice şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 14 persoane care au calitatea de suspecţi în dosarul Rompetrol II. Totodată, DIICOT a pus sechestre de aproximativ trei miliarde de lei pe acţiunile rafinăriei Petromidia şi pe conturile unor persoane fizice.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb