DE TEAMA UNOR SANCŢIUNI SIMILARE CU CELE IMPUSE RUSIEI Beijingul iniţiază o serie de teste asupa economiei ţării

S.B.
Internaţional / 5 mai 2022

Beijingul iniţiază o serie de teste asupa economiei ţării

Îngrijorate de amploarea sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei, Beijingul a ordonat un "test de stres" cuprinzător, pentru a studia implicaţiile unui scenariu similar pentru economia ţării, potrivit The Guardian.

Conform unor surse implicate în acest test, un exerciţiu amplu a început la sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie, când aliaţii occidentali au impus sancţiuni fără precedent împotriva Moscovei. Mai multe agenţii guvernamentale chineze cheie - de la reglementarea bancară până la comerţul internaţional - au fost rugate să vină cu răspunsuri în cazul în care Occidentul impune aceleaşi embargouri Chinei.

"Cei implicaţi în acest exerciţiu folosesc modul în care Rusia a fost tratată ca punct de referinţă pentru propriul răspuns politic al Chinei, dacă aceasta ar fi tratată în acelaşi mod de către Occident. Acest test de stres implică o serie de metodologie, inclusiv modelare." a declarat sursa citată.

Beijingul nu a precizat de ce a cerut instituţiilor să efectueze un astfel de exerciţiu. Ei au spus că a fost o "reacţie naturală", având în vedere relaţia sa strânsă cu Moscova. O a doua sursă, care doreşte să rămână anonimă, a spus că diplomaţii chinezi s-au întâlnit în ultimele săptămâni şi cu mai mulţi experţi, pentru a înţelege traiectoria acestui conflict.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Super....

    Acum dupa exercitii militare, facem si exercitii de razboi economic. Eu zic sa inceapa sa isi impuna un embargou exporturilor catre UE. Sa vada si europenii cum ar fi. Sa inchida fabricile din EU din cauza partilor componente.

    Si apoi prin rotatie, facem exercitii si falimentam Europa. 

    1. Testul de stres e valabil și pentru europeni. Marginalizarea retoricii ecologiste și reluarea producției sunt singurele concluzii ale testului. The sooner the better.

    Si pe astia sanctiunile o sa-i "intareasca" ca si pe mujici:-). A mai auzit cineva de Huawei dupa ce Trump le-a taiat accesul la tehnologie americana? Sau cei 25 de milioane de chinezi din Sanghai care de o luna urla la luna de foame inchisi in case? Comunismul in toata spendoarea lui

    1. Mai citeste...China importa 80% din necesarul de hrana. E suficient un boicot alimentar de 6 luni de zile si o sa ai numai chinezi impari. Nici nu mai trebuie apelat la boicot tehnologic:-)

      Nu exagerati cu procentele. China isi asigura majoritar consumul din productia interna. Pe masura ce a crescut nivelul de trai au aparut dependente in domeniul importului de furaje, oleaginoase si produse considerate de lux.

    da cum sa nu...sunt morti de frica sa nu pateasca ca rusii,care,conform unui articol din ziarul vostru,au cea mai puternica rubla din ultimii doi ani...

    1. Urmand trend-ul actual rubla va valora in viitor greutatea ei in aur. Va fi un vis implinit.

      Deocamdată are o valoare artificială. Economia soviretică e în cofă. Raportările la aur și alte fantezii sunt pentru mușcătorii de harneli.

      La fel de artificiala ca si combustibilul pe care il arzi tu in masina sau il folosesti pentru energie electrica sau incalzire. Curat artificial..... mujicule.

      Mai,dar mai termina cu expresia asta de taranoi!Nu esti sanatos la cap!Mujic in sus,mujic in jos!Prostule!

      Deocamdata rusii nu pot schimba ruble punct. Strainii expusi pe Rusia nu pot vinde nimic punct. Rubla nu este con vertibila, iar maimutoii care vor sa intre in jocul politic al sovieticilor doar se fac de ras.

    Pe China este mai greu sa o ingenunchezi:vand o parte din SUA si fac rost de bani! Datoria SUA de 14.342.909.569.328,74 de dolari este detinuta de chinezi(wall-street).

    1. Si cine cumpara datoria SUAi?Cu alte cuvinte,ce tara este capabila sa o cumpere?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb