Deca: "Este nevoie să privim educaţia şi ca pe un instrument-cheie pentru reglarea comportamentelor"

T.B.
Miscellanea / 30 ianuarie

Deca: "Este nevoie să privim educaţia şi ca pe un instrument-cheie pentru reglarea comportamentelor"

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, afirmă că este necesar să se identifice cauzele manifestărilor violente, iar educaţia trebuie privită nu doar ca pe o formă de transmitere a cunoştinţelor academice, ci şi ca pe un instrument-cheie pentru reglarea comportamentelor, potrivit postării pe pagina sa oficială.

Potrivit sursei menţionate, "Astăzi marcăm Ziua internaţională pentru nonviolenţă în şcoli, un prilej de reflectare şi, mai ales, de implicare activă în promovarea valorilor precum toleranţa şi respectul reciproc. Este nevoie să identificăm cauzele manifestărilor violente şi să privim educaţia nu doar ca pe o formă de transmitere a cunoştinţelor academice, ci şi ca pe un instrument-cheie pentru reglarea comportamentelor. De aceea, din rolul de ministru al Educaţiei, am transformat combaterea violenţei într-un obiectiv fundamental şi am implementat măsuri care să aducă în atenţia noastră, a tuturor, necesitatea de a spune nu violenţei", a scris Ligia Deca pe Facebook, cu prilejul Zilei internaţionale pentru nonviolenţă în şcoli.

Printre acţiunile derulate în acest sens, ministrul Educaţiei a enumerat includerea în Legile Educaţiei a Planului Naţional pentru Siguranţă în Învăţământul Preuniversitar & Planul Naţional de Combatere a Violenţei Şcolare, elaborarea şi aprobarea Procedurii privind managementul cazurilor de violenţă, derularea mai multor campanii în cadrul cărora au fost transmise mesaje publice de combatere a fenomenului de violenţă în şcoli, printre care şi "Împreună prindem curaj!", prioritizarea activităţilor de prevenire şi reducere a faptelor de violenţă, respectiv a consumului de substanţe psihoactive în cadrul programului "Şcoala altfel".

De asemenea, susţine ministrul, au fost alocaţi peste 280.000 de euro pentru activităţi cu scopul combaterii violenţei în şcoli, pentru cel puţin 250 de şcoli, estimând 20.000 de elevi şi 10.000 de părinţi beneficiari, transmite sursa citată.

"Îmi doresc ca solidaritatea şi toleranţa să nu rămână doar cuvinte, ci principii de bază pe care să le vedem implementate în fiecare şcoală din România, iar pentru asta voi continua să muncesc!", a mai scris Deca, pe pagina sa de socializare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Lipsa celor 7 ani de acasa, cel mai mare pericol pentru societate...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb