Decizia ArcelorMittal de a-şi reduce producţia în Europa nu afectează unitatea de la Hunedoara

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 aprilie 2009

Decizia grupului ArcelorMittal de a-şi reduce producţia cu 50% în Europa nu va afecta, cel puţin pentru moment, unitatea de la Hunedoara, potrivit directorului general Remus Păţan, citat de NewsIn.

"Managementul ArcelorMittal s-a întâlnit la Luxemburg cu membrii comitetului de întreprindere (EWC=European Working Council) să le prezinte situaţia actuala a suspendărilor temporare de productie în locaţiile din Europa. În contextul mediului economic actual excepţional este necesară optimizarea producţiei pentru a asigura adaptarea corectă la realităţile pieţei. Toate suspendările de producţie sunt temporare şi vor fi revizuite periodic. Luând acum măsuri corecte de adaptare la piaţă, de fapt se protejează compania şi angajaţii pe termen lung. La Hunedoara nu se opreşte, deocamdată, nicio capacitate", a declarat Remus Păţan, directorul general al ArcelorMittal Hunedoara.

Cu toate acestea, restrângerea personalului la ArcelorMittal Hunedoara continuă. Peste 500 de siderurgişti hunedoreni s-au înscris pe listele de disponibilizări. Combinatul hunedorean ArcelorMittal a deschis lista pentru disponibilizări şi pentru filialele sale la începutul lunii martie. Până pe 7 aprilie, se înscriseseră pe lista de disponibilizare 500 de siderurgişti. Lista va fi închisă la sfârşitul lunii aprilie. "Salariaţii care se înscriu pe lista de disponibilizări vor primi plăţi compensatorii în funcţie de vechimea în muncă. Astfel, pentru un salariat care are o vechime în muncă până la 5 ani, se va achita suma de 10.000 de lei, între 5 şi 10 ani vechime în muncă, 25.000 de lei, între 10 şi 15 ani vechime în muncă, 25.000 de lei, şi tot aşa până la cei cu vechime în muncă de peste 30 de ani. Plata sumelor totale nete va fi efectuată de către ArcelorMittal Hunedoara prin transfer bancar, în termen de 10 zile lucrătoare de la data încetării contractului individual de muncă. Societatea va acorda lunar timp de 6, 9, 12, 15, 18 şi 24 de luni salariu brut individual realizat în luna anterioară plecării din care se vor scădea contribuţiile individuale datorare. Suma netă rămasă va fi plătită prin transfer bancar până la data de 20 a lunii următoare faţă de luna pentu care se face plata", declara în urmă cu o săptămână Păţan.

ArcelorMittal Huneoara va încheia pentru şi în numele fiecărui angajat care se înscrie pe această listă câte un contract de asigurări sociale şi de sănătate. De asemenea, salariaţii care vor dovedi, cu documente medicale că suferă de boli grave şi incurabile vor beneficia pentu acoperirea unei părţi din cheltuielile de tratamente de ajutor bănesc în valoare de 5.000 de lei.

Fără cei 500 de siderurgişti înscrişi pe lista de disponibilizare vor rămâne să lucreze aproximativ 700 de persoane.

ArcelorMittal a anunţat miercuri că va reduce producţia din Europa cu 50%, de la sfârşitul lunii aprilie, a declarat pentru AFP Jacques Laplanche, secretar în cadrul confederaţiei generale a muncii pentru întreprinderile europene.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de oţel din lume, având peste 300.000 de angajaţi în peste 60 de ţări. În România, compania controlează combinatele de la Hunedoara şi Galaţi, producătorii de ţevi din Roman şi Iaşi, operatorul portuar Romportmet Galaţi şi filiala locală a companiei de construcţii ArcelorMittal Construction.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb