DECIZIE DE PRINCIPIU Acţionarii FP au aprobat listarea pe Bursa din Varşovia

Crăiţa Simionescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 aprilie 2012

Acţionarii FP au aprobat listarea pe Bursa din Varşovia

UPDATE 4: Acţionarii au aprobat revizuirea comisionul încasat de FT

Acţionarii FP au aprobat modificarea contractului de administrare în sensul revizuirii comisionului încasat de Franklin Templeton (FT). Amintim că Eliott a propus ca administratorul FP să vândă din active, iar banii obţinuţi să fie distribuiţi acţionarilor, administratorul Fondului urmând să încaseze un comision de 1,5% din suma obţinută.

----------------

UPDATE 3: Steven van Groningen, membru în Consiliul Reprezentaţilor

Din Consiliul Reprezentanţilor FP fac parte Sorin Mihai Mîndruţescu, Cristian Buşu, Steven van Groningen, Julian Healy, Piotr Rymaszewski.

-------------

UPDATE 2: Mîndruţescu rămâne membru în Consiliul Reprezentaţilor

Sorin Mihai Mîndruţescu, susţinut de Wood & Company şi Cristian Buşu rămân membri în Consiliul Reprezentanţilor FP. În Consiliu mai sunt 3 locuri libere, după ce acţionarii au decis revocarea lui Petru Doru Dudaş şi lui Simion Dorin Rusu.

--------------

UPDATE: Acţionarii FP au aprobat modificarea Actului Constitutiv

Acţionarii FP au aprobat şi modificarea Actului Constitutiv prin instituirea unor noi reguli privind cvorumul şi drepturile de vot. Astfel, pentru "reducerea capitalului social ca urmare a dobândirii propriilor acţiuni, urmată de anularea lor sau a scutirii acţionarilor care nu au făcut toate vărsămintele pentru achitarea acţiunilor neplătite, este necesară prezenţa acţionarilor reprezentând cel puţin o pătrime din drepturile de vot la prima convocare şi cel puţin o cincime din totalul numărului de acţiuni dând drept de vot, la cea de-a doua convocare".

Actualul Act Constitutiv prevede că pentru adoptarea unei hotărâri privind majorarea sau reducerea capitalului social precum şi pentru dizolvarea anticipată a FP este nevoie de prezenţa acţionarilor care reprezintă cel puţin jumătate din numărul total al drepturilor de vot, atât la prima, cât şi la a doua convocare.

Următorul punct pe ordinea de zi era reducerea capitalului social, propunere care nu a putut fi adoptată de către acţionari din lipsă de cvorum.

Cvorumul şedinţei a fost de aproximativ 45% din acţiunile cu drept de vot.

--------------------

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat astăzi listarea, în principiu, a FP pe Bursa din Varşovia. Propunerea a venit din partea unui grup format din 4 acţionari FP, printre care se numără şi Georgia Palade van Dusen.

Fondul Proprietatea a schimbat logo-ul şi a îmbunătăţit site-ul pentru a fi mai prietenos cu utilizatorii, potrivit unui comunicat transmis redacţiei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. scenariul de praduire era facut inca de la inceput, mai ales ca ei joaca in achipa. ELLIOTT = MARK MOBIUS -FRANKLIN TEMPLETON. Sub blazonul de mari investitori se ascund de fapt principalii praduitori al celor mai valoroase active din energie si transport ale Romaniei. Evident cu complicitatea PNL/PDL, artizanii acestei megatzepe date statului roman si fostilor proprietari, deposedati prin mafia ANRP de drepturile lor de despagubire cu actiuni FP.

    Acestia au tot avertizat ca daca statul nu-i protejeaza de rechinii pietei de capital, se va alege praful din FP si asa zisul proiect de despagubire a fostilor proprietari, folositi doar ca paravan de imbogatire a gastilor politice. ELLIOTT este cel mai temut speculant din pietele straine de capital. vezi google 

    1. Cine ia pus sa- si vanda actiunile pe degeaba...ce rechini?oamenii au cumparat actiuni de pe bursa,nu au furat.daca au gasit prosti sa vanda pe degeaba...e afisat peste tot cat e valoarea reala a unei actiuni fp,cine ia pus sa vanda la discount de peste 50%?romanii prosti au vandut,strainii destepti au cumparat! Nu e nici o conspiratie,doar prostie romanesca

      Tot ce-ti doresc e sa ramai si tu fara casa ridicata intr-o viata de tine si familia ta : Tariceanu si gastile din piata de capital au mizat de la bun inceput pe nestiinta batranilor obligati sa intre in jocul bursei prin legea ipocrita de pseudodespagubire a proprietatilor nationalizate prin actiuni FP, subscrisa de liberalii din Alianta DA.

      Iar ca sa aibe marfa valoroasa de praduit (active de care altfel nu se puteau apropia) i-au bagat pe fostii proprietari in fatza, victime ideale ptr aceasta inginerie. De ce nu au fost participatiile scoase de stat la vanzare pe bursa (precum acum la Transelectrica), iar din incasari sa fie platiti esalonat fostii proprietari? Dar evident, atunci nu puteau sa organizeze piata neagra cu actiunile valoroase, luate pe nimic de la batrani si revandute americanilor pe bursa.  

      Stimate domnule mic actionar,

      ca sa avem un termen de comparatie, daca dumneavoastra spuneti despre fondul de hedging ca sunt rechini atunci ceilalti din breasla dumnealor ar trebui sa fie niste dinozauri. Intr-adevar multi am putea sa tragem concluzia ca termenul vulture funds ar avea ceva in comun cu unele calitati legate mai mult de structura verticala a comportamentului uman. Pentru cei care insa au placerea sa se afunde prin coclaurile motorului de cautare ar putea ajunge la concluzia ca acest termen are mai mult o conotatie geografica legata de un continent din emisfera sudica. Asa cum spunea si prietenul meu Joe , astazi este mai important sa ai cunostiinte vaste de drept financiar decat studii in domeniul financiar. Intr-adevar se pare ca dansii si-au facut un renume, insa ce poate fi mai frumos decat sa ai un partener de discutii cu care sa-ti poti pune la incercare eficacitatea sinapselor. Luand in considerare faptul ca vor reusi sa treaca peste probleme legislative de genul evitarii acordarii de dividende atunci cand capitalul propriu este mai mic decat cel socilal , alte forme de personalitate detriplata a reprezentatilor unor anumiti actionari si declaratii de presa care deja cu un an in urma pot sa evidentieze ce se va cerei in actualitate, nu trebuie decat sa a bucurati ca prin ajutorul dumnealor se va putea crea o piata de capital unde si adevaratii devoratori vor considera demn ca merita sa fie prezenti. Pana atunci puneti de-o parte niste rame pentru cazul in care s-ar putea sa aiba pofta de mancare :-)  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb