DECIZIE DEFINITIVĂ ÎN DOSARUL FOSTULUI ŞEF AL TRANSELECTRICA Marius Caraşol, 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru falsificarea diplomei de licenţă

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 10 septembrie 2020

Marius Caraşol, fostul şef al companiei Transelectrica, acuzat că şi-a falsificat diploma de inginer pentru a putea ocupa funcţia de conducere în companie, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendarea executării, pentru înşelăciune şi uz de fals. Curtea de Apel Bucureşti a respins apelurile declarate de procurori şi Transelectrica, fiind menţinută sentinţa dată în februarie 2020 de Judecătoria Sectorului 1.

Conform deciziei primei instanţe, Marius Caraşol trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Comunei Clinceni sau la Postul de poliţie Clinceni, pe o perioadă de 120 de zile.

Judecătorii au respins acţiunea civilă formulată de Transelectrica SA, ca rămasă fără obiect, după ce Caraşol a achitat prejudiciul de 460.000 de lei.

Marius Caraşol a fost trimis în judecată, în decembrie 2019, pentru uz de fals şi înşelăciune, în legătură cu diploma de inginer depusă la cererea de angajare la companiile General Electro Proexim şi Transelectrica. Procurorii susţin că Marius Caraşol a utilizat acte false, şi anume documente de studii din care reieşea faptul că a urmat cursurile Universităţii Politehnica Bucureşti, pentru angajarea sa la diferite entităţi economice.

Marius Caraşol a trecut în CV faptul că a urmat cursurile acestei instituţii de învăţământ superior în perioada 1999-2005, obţinând la finalizarea studiilor diploma de Inginer Diplomat.

Universitatea Politehnică din Bucureşti a confirmat faptul că fostul preşedinte al Directoratului Transelectrica, Marius Dănuţ Caraşol, a fost student în cadrul UPB, dar nu a finalizat studiile. "La solicitarea mass-media, comunicăm faptul că diploma cu seria D, nr. 0286614, din 2005, nu a fost eliberată de Universitatea Politehnică din Bucureşti (UPB), Facultatea de Electronică. Persoana menţionată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile". De fapt, fostul şef al Transelectrica a urmat cursurile Universităţii Politehnica Bucureşti, a repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit.

Marius Caraşol a fost revocat în luna septembrie 2019 din funcţiile de preşedinte al Transelectrica şi poziţia de membru al directoratului companiei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Este o pedeapsă de batjocură. Nu înțeleg ce a fost în capul judecătorului! Un prejudiciu nu înseamnă să dai banii înapoi și te speli pe mâini. Mizeria asta de om a condus o mare societate strategică pentru țară, care întâmplător sau nu a funcționat foarte prost atunci si foarte bine acum ! Un judecător adevărat incerca aceste pierderi să le calculeze si îi dădea 100 de ani cu executare!

    Judecătorii noștri se gândesc doar la calculul viitoare pensii! 

    1. era un "filament final" Carasol al PSD

      nu ai auzit de oameni plasati (fara pregatire) in functii de varf, pe criterii politice, doar pentru a extrage bani din companii de stat pentru interese oculte ale partidului care i-a trimis acolo?  

      Intamplarea face ca profesional sa ma fi aflat in proximitatea lui Carasol (in cadrul Electrica) si pot sa zic ca profesional era un bun cunoscator al energeticii.  

      Doar ca era lenes cu scoala, nu era un alergator de cursa lunga.  

      Deci: meserie stia, dar intotdeauna prefera caile scurte, cat mai scurte, eventual ilegal de scurte.  

      Dar ca om e un tip de treaba, un om bun, nu e rau.  

      Doar ca a vrut prea mult, prea repede si pe cai imediate (de origine ocult-politica). Greseala lui!  

      Concluzia mea: omul e bun, dar nerabdator, ilegal de nerabdator :)). Dar e bun specialist pe energetica, nu e dobitoc. Imi pare rau de el, dar a calcat pe bec. Si scoala facuta legal, nu pe repede-inainte are sensul ei.  

      Corectitudinea trebuie sa domneasca in societatea romaneasca.

      Chiar si pentru Carasol. :) Si pentru PSD! :)  

      era pila lui Badalau din PSD !

      intr-o discutie privata cu Marius am aflat ca e filamentul lui "Babalau" :)

      p.s. pentru cei care nu stiu in sudul Moldovei "babalau" desemneaza un om cu retard mental , un idiot (medical) :)  

    MERITA CAM : 1 000.000.000 ani cu SUSPENDARE....

    1. postacilor aveti grija de hotii si analfabetii din pnl ca ia intrecut pe cei din psd

    justitia romaneasaca isi bate joc de propriul stat. Inca o decizie cu putere de exemplu (negativ).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb