ZIARUL BURSA

10 septembrie 2020
Ediţia din 18.09.2024
Suprasubscriere masivă pentru oferta Turism Felix

Suprasubscriere masivă pentru oferta Turism Felix

A.I.Piaţa de Capital / 10 septembrie 2020

Oferta publică de răscumpărare de acţiuni Turism Felix (TUFE), derulată de societate între 26 august şi 8 septembrie, la preţul de 0,4 lei/titlu a fost suprasubscrisă de 65,34 ori, după cum reiese din raportul remis de intermediarul IFB Finwest, către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

COALIŢIA PENTRU DEZVOLTAREA ROMÂNIEI: Transferul gratuit către CCIR a terenului de la Romexpo - o decizie îndoielnică şi discriminatorie

I.Ghe.Politică / 10 septembrie 2020

Proiectul de lege adoptat de Parlament cu privire la transferul cu titlu gratuit al terenului din zona Romexpo eludează mediul concurenţial din România şi creează un precedent grav, atât prin valoarea prejudiciului economic generat, cât şi prin implicarea celui mai înalt for legislativ al României într-un proiect cu impact major la nivelul Capitalei, fără derularea de consultări transparente cu toate părţile interesate, consideră membrii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, într-un comunicat de presă remis Redacţiei.

Migraţie masivă în următoarele decenii

RAPORT Migraţie masivă în următoarele decenii

O.D.Miscellanea / 10 septembrie 2020

Necazurile oamenilor se înmulţesc în acelaşi ritm cu creşterea demografică, dar şi cu problemele ecologice. Statele reuşesc tot mai greu să facă faţă provocărilor, iar acest lucru va fi vizibil în următoarele decenii. Înmulţirea rapidă a populaţiei, lipsa de acces la alimente şi apă şi expunerea tot mai mare la dezastre naturale înseamnă că peste un miliard de persoane riscă să fie strămutate până în 2050, conform unei noi analize a ameninţărilor ecologice globale.

Industria Balneo şi SPA riscă să intre în colaps până la sfârşitul anului

Industria Balneo şi SPA riscă să intre în colaps până la sfârşitul anului

(A.T.Companii / 10 septembrie 2020

România pierde aproximativ 1 milion de euro pe zi generat de zona balneo şi SPA Industria balneo şi SPA transmite că este pregătită să deschidă cu măsuri de siguranţă şi cu rigorile necesare 

Asociaţiile patronale din turismul balnear şi SPA trag un semnal de alarmă cu privire la riscul de colaps al întregii industrii până la finalul anului. Potrivit Organizaţiei Patronatelor Turismului Balnear din România (OPTBR), desprespa.ro şi Alianţei pentru Turism, peste 60% din companiile cu profil balneo şi spa vor intra în faliment până la finalul anului 2020, dacă restricţiile aferente industriei nu vor fi ridicate.

Fitch îşi îmbunătăţeşte prognoza privind contracţia PIB-ului mondial din acest an

Fitch îşi îmbunătăţeşte prognoza privind contracţia PIB-ului mondial din acest an

Mihai GongoroiInternaţional / 10 septembrie 2020

Agenţia de rating înrăutăţeşte, însă, estimarea pentru zona Euro şi UK  

"Credem că va dura 18 luni de la punctul de minim din aprilie pentru ca Statele Unite să revină la PIB-ul din T4 2019 şi 30 de luni pentru zona Euro", spune Brian Coulton, economistul şef al Fitch Ratings

China o să marcheze un plus de 2,7% la PIB în 2020, în viziunea Fitch

Agenţia internaţională de rating Fitch şi-a îmbunătăţit prognoza privind contracţia PIB-ului mondial din acest an, revizuind estimarea de la un minus de 4,6% la un minus de 4,4%, arată cel mai recent raport Global Economic Outlook (GEO). Contracţia de 4,6% era prognozată în raportul GEO din luna iunie.

Operaţiunea "Elicopterul", între MApN şi Ministerul Economiei

AIRBUS ŞI BELL HELICOPTERS PIERD TEREN ÎN FAŢA LOCKHEED MARTIN Operaţiunea "Elicopterul", între MApN şi Ministerul Economiei

George MarinescuCompanii / 10 septembrie 2020

Programele pentru înzestrarea Armatei au intrat în vremea acordurilor sau memorandumurilor. După memorandumurile încheiate cu Aerostar Bacău - care va deveni centru naţional de mentenanţă pentru avioanele F16 - şi cu Avioane Craiova - care devine centru naţional de mentenanţă pentru aparatele IAR 99 Şoim -, compania naţională Romaero a semnat, recent, un acord cu o firmă poloneză - Polskie Zaklady Lotnicze Mielec -, deţinută de americanii de la Sikorsky Aircraft Corporation, subsidiară a concernului american Lockheed Martin, în vederea deschiderii unui centru de întreţinere a elicopterelor Black Hawk în ţara noastră.

Dobânzile din economia reală nu mai ascultă de băncile centrale

Călin RecheaMacroeconomie / 10 septembrie 2020

Călin Rechea

Într-o ţară unde se presupune că mecanismele de transmisie ale politicii monetare mai au oarecare relevanţă, Marea Britanie, s-a înregistrat în ultimele luni o evoluţie îngrijorătoare pentru susţinătorii ideii că băncile centrale mai pot forţa reducerea do­bânzilor din economie.

Reacţie ascendentă pentru burse, după declinul accentuat de marţi

Reacţie ascendentă pentru burse, după declinul accentuat de marţi

A.I. Piaţa de Capital / 10 septembrie 2020

Stanley Druckenmiller: "Piaţa este cuprinsă de o manie, condusă de politica monetară relaxată şi de speculaţiile investitorilor"  

MarketWatch: "Atunci când Nasdaq a avut un început de septembrie la fel de urât precum cel de acum, întotdeauna a terminat luna mai jos"

Pieţele de acţiuni europene au avut o reacţie ascendentă ieri, după scăderile accentuate de marţi, cu toate că sentimentul a rămas fragil, după ce AstraZeneca a suspendat testele pentru vaccinul împotriva Covid-19, relatează Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Alegerile parlamentare intră în linie dreaptă

Alegerile parlamentare intră în linie dreaptă

G.M.Politică / 10 septembrie 2020

După ce Guvernul a stabilit, săptămâna trecută, că alegerile parlamentare vor avea loc, conform prevederilor constituţionale, la 6 decembrie, Autoritatea Electorală Permanentă a stabilit calendarul organizării şi desfăşurării acestora, iar...

MACRO NEWSLETTER 10 Septembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 10 Septembrie 2020

Macroeconomie / 10 septembrie 2020

Creditul de consum din SUA a înregistrat o creştere de 12,25 miliarde de dolari în iulie 2020, după un avans de 11,39 miliarde în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 0,7%, de la 0,9% în luna anterioară.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo