Declaraţia Eurohold cu privire la atacurile şi acţiunile rău intenţionate ale directorilor executivi ai ASF împotriva operaţiunilor Euroins Bulgaria în România

A.F.
Bănci-Asigurări / 15 noiembrie 2023

Declaraţia Eurohold cu privire la atacurile şi acţiunile rău intenţionate ale directorilor executivi ai ASF împotriva operaţiunilor Euroins Bulgaria în România

Ca urmare a atacurilor perpetuate prin intermediul mass media de către unii angajaţi la vârf ai autorităţii de supraveghere financiară din România (ASF) împotriva diviziei de asigurări a subsidiarei bulgare a grupului de asigurări Euroins Insurance Company AD (Euroins Bulgaria) din cadrul Holdingului Eurohold, respectiv a răspândirii de ştiri false şi informaţii manipulative în media sub acoperirea anonimatului, ca "surse", de către aceiaşi reprezentanţi ai autorităţii financiare române, dorim să precizăm următoarele:

Euroins Insurance Company AD (Euroins Bulgaria), parte din grupul de asigurări Euroins Insurance Group AD (EIG), controlat de Holdingul Eurohold, şi-a extins recent operaţiunile pe piaţa românească de asigurări non-RCA în baza libertăţii de prestare a serviciilor (FOS - Freedom of Services) şi în conformitate cu legislaţia UE şi cea românească. Euroins Bulgaria a fost autorizat de autoritatea bulgară de reglementare financiară FSC să opereze în baza libertăţii de prestare a serviciilor (FOS - Freedom of Services)în România încă din 2007, autorizaţie care a fost notificată în mod corespunzător autorităţii financiare române. Din 2007, informaţiile despre această autorizaţie sunt publicate în mod constant pe site-ul ASF. În ultimele două luni însă, aceste informaţii au fost retrase de pe site-ul ASF, încălcând astfel legislaţia UE şi cea română.

Ascunzându-se în anonimatul oferit de titulatura de " Surse din ASF, care au dorit să-şi păstreze anonimatul", membri de rang înalt ai ASF au distribuit în mass-media din România minciuni, ştiri false şi informaţii manipulatoare despre activităţile şi situaţia financiară a companiilor bulgare din cadrul EIG, care ar fi putut fi tratate ca abuzuri de piaţă conform legilor care reglementează operaţiunile companiilor cotate la bursă. Eurohold este cel mai mare holding cotat la bursă din Bulgaria, iar acţiunile sale sunt tranzacţionate atât la bursa bulgară, cât şi la cea din Varşovia. În atacurile lor împotriva Eurohold şi a filialelor sale, aceste persoane din ASF au folosit un limbaj grosolan şi nepoliticos nu numai împotriva celui mai mare holding public bulgar, ci şi împotriva Bulgariei ca stat, ceea ce este total inacceptabil în UE şi în contradicţie cu relaţiile şi dialogul stabilit între cele două ţări vecine. Mai mult, aceste "surse din ASF, care au dorit să-şi păstreze anonimatul", evident membri ai conducerii ASF, din nou prin unele publicaţii, au îndrăznit chiar să încerce să deranjeze public clienţii Euroins Bulgaria din România, răspândind ştiri şi informaţii false despre stabilitatea financiară a companiei. În plus, în ultimele două luni, aceiaşi reprezentanţi ASF presează partenerii Euroins Bulgaria din România - brokeri şi intermediari, ameninţându-i că se vor confrunta cu mari probleme din cauza acestui parteneriat şi chiar avertizându-i că licenţele lor riscă să fie revocate, un abuz de putere evident care ar trebui investigat şi pedepsit de autorităţile române şi UE competente.

Scopul actual al acestor atacuri agresive şi activităţi ilegale, desfăşurate de reprezentanţii ASF, este de a influenţa negativ şi de a bloca, dacă este posibil, operaţiunile Euroins Bulgaria pe piaţa din România. În acest fel, ei urmăresc să-şi continue campania rău intenţionată, care a inclus o preluare ostilă şi confiscarea ilegală a afacerilor Euroins România. În legătură cu aceste atacuri şi campanie, Eurohold şi EIG au dat în judecată câţiva directori seniori ai ASF care sunt responsabili pentru aceste activităţi. Dorim să subliniem că au fost formulate capete de acuzare penale şi sunt în curs anchete oficiale aprofundate împotriva acestor membri ASF. Mai mult, problemele legate atât de cazul Euroins România, cât şi de cel nou legat de operaţiunile Euroins Bulgaria în România, au fost deja ridicate la nivel guvernamental între România şi Bulgaria. Din câte ştim, cazul Euroins România a fost adăugat pe agenda guvernului român, iar autorităţile statului român le-au asigurat pe cele bulgare că vor propune o soluţie în lunile următoare. Problema a fost discutată şi ridicată şi în instituţiile UE, inclusiv în parlamentul UE. În plus, Eurohold şi EIG au informat oficial Guvernul României despre intenţia lor de a iniţia un arbitraj internaţional pentru a proteja investiţia grupului în România.

Dorim să le reamintim tuturor publicaţiilor că prin preluarea acestor "surse anonime ASF" pentru a răspândi ştiri false, afirmaţii false şi informaţii manipulatoare, se transformă în coparticipanţi la aceste abuzuri de piaţă şi fapte penale. Faptul că reprezentanţii ASF au organizat atacuri anonime, vorbeşte de la sine şi este o dovadă pentru manipulare. Dacă aceşti reprezentanţi ASF ar fi surse de încredere şi responsabile, ei ar sta în faţa publicului român în mod asumat, cu numele în clar, şi ar vorbi deschis, aşa cum noi, Eurohold Bulgaria, am făcut-o tot timpul în această dispută, fără a apela la "surse".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Interesant nea’ Assen ca nu vorbește deloc de rău despre Nicu Marcu, președintele ASF. El v-a lăsat sa șutiți banii, motiv pentru care bulgaroiul l-a caracterizat ca fiind un “om echilibrat și profesionist”. Ia zi, bre Assen, cât parandărăt i-ai dat lui Marcu?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb