DECLARAŢII ALEGERI SUA/SENATORUL PETRU FILIP: "Donald Trump, o altă tipologie de om politic decât cea cu care suntem noi obişnuiţi"

Ziarul BURSA #Politică / 10 noiembrie 2016

"Donald Trump, o altă tipologie de om politic decât cea cu care suntem noi obişnuiţi"

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, Petru Filip, consideră că republicanul Donald Trump reprezintă pentru cancelariile europene o tipologie diferită de om politic, nefiind o persoană predictibilă.

Domnia sa a explicat: "Intru şi eu în categoria celor surprinşi de tipologia caracterială şi de structură profesional-politică pe care o are viitorul preşedinte al Statelor Unite, lumea politică românească şi europeană fiind obişnuite cu oameni politici predictibili. Donald Trump nu este o persoană predictibilă cel puţin din ceea ce ştim despre el ca om politic şi din campania electorală, fiind un jucător în lumea business-ului, fie că e vorba de un mare jucător pe piaţa imobiliară sau pe piaţa bursieră. Este o altă tipologie de om politic decât cea cu care noi suntem obişnuiţi şi asta creează o stare de nelinişte în zona oamenilor politici care conduc destinele marilor jucători globali".

Potrivit lui Petru Filip, citat de Agerpres, cancelariile europene sunt, în prezent, reţinute în declaraţii publice, "semn că nici acolo lucrurile nu sunt foarte clare": "Ce se va întâmpla în continuare este greu de spus pentru că discursul pe care l-am urmărit şi eu a fost unul mai degrabă formal decât unul de conţinut privind viitorul politicii americane faţă de ceilalţi parteneri. Deci, va trebui văzut mai departe ceea ce se va întâmpla. Cancelariile europene sunt, oricum, reţinute în declaraţii publice, semn că nici acolo lucrurile nu sunt foarte clare, cu excepţia partidelor populiste din spaţiul european care s-au grăbit să dea mesaje de felicitare".

În ce priveşte România, senatorul este de părere că atât proiectele pe care ţara noastră le are în cadrul Parteneriatului Strategic cu SUA, cât şi starea de securitate românească trebuie să se dezvolte în continuare.

Petru Filip a adăugat: "România trebuie să îşi evalueze punctele de legătură cu zona atât republicană, cât şi democrată în viitorul Congres, dar şi în Senat, pe noua structură deja împrospătată cu 33% şi să încerce ca proiectele bilaterale şi regionale pe care România le are în cadrul Parteneriatului Strategic cu SUA să se dezvolte mai departe. Cred că e un moment în care atât partidele, cât şi persoanele care au legături directe şi personale cu politica americană - pentru că sistemul american funcţionează pe relaţiile personale, tradiţionale şi vechi - să şi le activeze şi să se implice în sprijinirea stării de securitate româneşti care e în construcţie la ora actuală cu NATO şi SUA în aşa fel încât lucrurile să continue pe aceeaşi linie pe care au pornit în urmă cu câţiva ani".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Marele expert in politica externa, originar din Ialomita, traitor in Oradea si senator de....Vrancea isi da cu parerea despre Trump. Probabil singurul lucru care ii uneste este numarul de imobile detinute. Poate n-ar strica o cercetare DNA. Dar la Oradea, nu in USA !

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb