DECLARAŢII "ELECTORALE" LA SIF TRANSILVANIA Ce obiective au candidaţii?

Diana Enache
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 martie 2013

Ce obiective au candidaţii?

Cinci dintre cei 15 candidaţi înscrişi în lupta pentru o poziţie de administrator la SIF3 Transilvania ne-au acordat poziţiile lor cu privire la acţiunile strategice pe care urmăresc să le pună în aplicare la SIF3 şi cu care vor încerca să convingă acţionarii să îi voteze la Adunarea Generală din 20 aprilie.

Pe lista candidaţilor, la funcţia de administrator, se află actuali membri ai Consiliului de Administraţie. Mihai Fercală, preşedintele Consiliului de Administraţie SIF3, îşi doreşte un nou mandat, precum şi Floriean Firu, vicepreşedintele societăţii, şi administratorii Răzvan Găvăneanu şi Ştefan Szabo.

Dintre actualii membri ai Consiliului de Administraţie SIF Transilvania, doar Mihai Fercală şi-a făcut cunoscute planurile, în timp ce alţi competitori nu au dat curs solicitării noastre de a le afla obiectivele "electorale".

Alegerile la SIF Transilvania sunt programate pentru data de 20 aprilie.

Prezentăm, mai jos, ţintele celor care au dorit să se prezinte acţionarilor.

Mihai Fercală: "Obiectivul principal, modificarea formei de administrare, din sistemul unitar în sistem dualist"

Obiectivul principal al domnului Mihai Fercală, preşedintele Consiliului de Adminis­traţie SIF3, pentru AGA din aprilie, este modificarea formei de administrare a SIF Transilvania din sistemul unitar în sistem dualist, care, în opinia domniei sale, implică o mai mare transparenţă decizională şi răspundere a managementului.

"Dorim aprobarea schimbării formei de administrare din sistem unitar în sistem dualist, astfel încât să putem implementa cel mai bine cerinţele guvernanţei corporative", ne-a spus domnia sa.

Acest lucru presupune separarea conducerii executive de administratori, astfel încât directorul general al societăţii nu va mai face parte din Consiliul de Administraţie, iar Consiliul de Supraveghere va fi format din şapte administratori şi condus de un preşedinte şi un vicepreşedinte, a explicat Mihai Fercală.

"Sper că acţionarii vor alege cei mai buni administratori, care să le garanteze că SIF-ul va funcţiona bine în continuare, mult mai bine decât până acum", a adăugat domnia sa.

Mihai Fercală este de părere că, în aceste condiţii, va creşte trans­parenţa, toate operaţiunile vor fi prezentate mult mai clar şi orice investior se va putea informa mult mai uşor despre derularea proceselor investiţionale.

Domnia sa doreşte să implementeze guvernanţa corporativă la SIF 3, prezentă în Europa de Vest şi în Statele Unite.

"Urmărim să avem un Consiliu de Supraveghere format din 7 administratori, capabili să continue strategiile de dezvoltare ale SIF 3, să implementeze politici de restructurare radicale ale portofoliului şi să obţină rentabilităţile cele mai bune din piaţa de capital locală", a conchis Mihai Fercală.

Mircea Oancea: "Am o viziune şi vreau să o pun în aplicare cu ajutorul unei echipe pregătite"

Mircea Oancea, director general adjunct al CSSPP, ne-a declarat că obiectivele domniei sale pentru candidatura de la SIF Transilvania sunt similare cu cele propuse pentru SIF Moldova. "Am o viziune şi vreau să o pot pune în aplicare cu ajutorul unei echipe pregătite", ne-a explicat domnia sa.

Mircea Oancea ne-a spus că societăţile de investiţii sunt entităţi cu activităţi asemănătoare, la care diferă, în principiu, abordările strategice ale conducerii şi structura portofoliului.

Domnia sa urmăreşte o serie de acţiuni strategice de continuare a politicii de deschidere a conducerii SIF Transilvania către acţionari şi investitori prin organizarea unor întâlniri periodice cu acţionarii şi asociaţiile investitorilor şi ale administratorilor instituţionali, pentru prezentarea şi explicarea strategiei şi a deciziilor de adminis­trare, transparenţă în ceea ce priveşte remunerarea administratorilor SIF Transilvania şi corelarea bonusurilor de performanţă cu profitul distribuit acţionarilor ca dividend.

Domnia sa are în vedere diminuarea costului de administrare a portofoliului SIF3, creşterea profitului din investire, precum şi administrarea eficientă a companiilor în care societatea deţine controlul, prin promovarea unor manageri care aplică principiile guvernanţei corporative şi care să lis­teze companiile respective pe piaţă, să crească valoarea companiilor şi să genereze profit.

Mircea Oancea consideră că are o viziune despre administrare potrivită cu viziunea fondurilor de administrare, fondurilor de pensii, de investiţii, fondurilor mutuale, în general.

"Cred că SIF-urile mai au multe de făcut în ceea ce priveşte restructurarea, lichidizarea portofoliului şi investirea conform unei strategii bine definite. Eu vreau să contribui la o echipă care să prezinte clar acţionarilor această strategie şi să urmărească să fie judecată după rezultatele acestei strategii", ne-a mai spus domnia sa.

Constantin Frăţilă: "Activitatea SIF3, dezvoltată pe trei direcţii: turism, industrie - servicii financiare, bănci - plasamente pe piaţa de capital"

SIF 3 trebuie restructurată în aşa fel încât ea să producă profit din activitatea de bază, şi nu din vânzări de active, consideră Constantin Frăţilă, director general al "SCUT" Constanţa şi acţionar la SIF 3.

Domnia sa ne-a explicat că vede activitatea SIF3 dezvoltată pe trei direcţii: turism, industrie şi servicii financiare, bănci şi plasamente pe piaţa de capital.

"Toate aceste trei activităţi, privite separat, trebuie să aducă profit operaţional", ne-a spus Constantin Frăţilă.

Radu Crăciun: "Punctul principal, dialog deschis cu investitorii instituţionali"

Obiectivele principale ale directorului general adjunct al Eureko SAFPP, Radu Crăciun, sunt să aibă un dialog deschis cu investitorii instituţionali, cu scopul de a afla ce îşi doresc şi, în măsura în care este nevoie, chiar să regândească strategia de investiţii a SIF-ului, pentru a veni mai bine în întâmpinarea nevoilor acestui gen de investitori.

Domnia sa ne-a spus: "Trebuie să fim conştienţi de faptul că, în ultimii ani, tipologia acţionariatului de la SIF Transilvania s-a schimbat major, trecând de la acţionari persoane fizice, la investitori instituţionali. Interesele inves­titorilor instituţionali diferă de cele ale investitoilor persoane fizice, având în vedere că aceştia au altă abordare".

Radu Crăciun este de părere că gradul de interes al investitorilor instituţionali ar creşte, în măsura în care SIF-ul le-ar putea oferi acestora expunere la nişte acţiuni pe care ei nu le pot accesa.

Domnia sa ne-a mai spus că SIF Transilvania are experienţă în industria turismului din ţara noastră şi poate deveni un vehicul de investire pentru investitorii instituţionali interesaţi de această indus­trie.

Ciprian Zah: "Ţinta principală, diminuarea discountului la care se tranzacţionează acţiunile SIF3"

Ciprian Zah, agent delegat al SSIF Broker ne-a declarat că punctul principal pe care îl urmăreşte, în cadrul alegerilor, este de trecere a societăţii la sistemul dualist.

Domnia sa ne-a spus că doreşte un loc în Consiliul de Supraveghere al societăţii, ţinta sa principală fiind să diminueze discountul dintre preţul de piaţă şi valoarea activului, la care se tranzacţionează acţiunile SIF3.

Răzvan Lefter, fost trader la "Swiss Capital", a refuzat să îşi prezinte obiectivele electorale.

Alţi candidaţi precum economistul Floriean Firu, vicepreşedintele SIF3, administratorii Răzvan Găvăneanu şi Ştefan Szabo, Cătălin Mancaş, unul dintre cei mai vechi brokeri din piaţă, Nicoleta Bănică, director vânzări departament clienţi instituţionali la SSIF Broker, Gheorghe Luţac, profesor universitar la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, nu au răspuns deloc.

Pe lista competitorilor se mai află şi Petru Mihalcea, consilier juridic al "Comrimet", Dumitru Carapiti, membru în Consiliul de Supraveghere al "Socep" şi Gabriela Alexe, director economic al "SCUT" Constanţa.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb