DEFCAMP:  Inteligenţa artificială, războiul cibernetic- provocările principale de securitate informatică pentru mediul de business

G.D.
Companii / 28 octombrie 2022

Inteligenţa artificială, războiul cibernetic- provocările principale de securitate informatică pentru mediul de business

Flexibilizarea politicilor privind munca la distanţă a amplificat vulnerabilităţile de la nivelul infrastructurilor organizaţiilor. Contextul geopolitic actual pune presiune pe capabilităţile companiilor de a se apăra în faţa metodelor de atac din ce în ce mai sofisticate ale infractorilor cibernetici, conform unui comunicat remis redacţiei. Comunitatea de experţi în securitate informatică din regiune vine cu soluţii pentru provocările actuale în cadrul DefCamp, cea mai importantă conferinţă anuală de hacking şi infosec din Europa Centrală şi de Est, între 10-11 noiembrie 2022.

"Securitatea informatică este astăzi mai importantă ca oricând, deoarece numărul atacurilor cibernetice la nivel local a crescut semnificativ în ultimii doi ani, pe fondul pandemiei şi a conflictului din Ucraina. Mai mult, peisajul securităţii se schimbă constant, iar situaţia din Ucraina este un adevărat studiu de caz ce ne demonstrează că, la scară globală, conflictele se pot muta uşor în spaţiul cibernetic. Din acest motiv, actualizarea şi adaptarea constantă a practicilor de securitate şi soluţiilor de apărare sunt extrem de importante pentru orice companie, indiferent de numărul de angajaţi sau de industria în care activează", a spus Andrei Avădănei, fondatorul DefCamp.

Potrivit sursei citate, experţi din domeniu, precum Dr. Nestori Syynimaa - unul dintre cei mai importanţi experţi Azure AD / M365 din lume şi dezvoltatorul setului de instrumente AADInternals şi Ioan Constantin - expert în securitate cibernetică la Orange România, ce deţine cunoştinţe aprofundate despre toate tehnologiile de securitate IT şi sistemele de management, având numeroase certificări profesionale, se alătură anul acesta conferinţei în calitate de speakeri şi vor discuta tendinţele şi provocările actuale din sfera securităţii tehnologice. Mai mult, Bianca Lewis - hacker în vârstă de 15 ani şi fondatoarea Girls Who Hack şi Secure Open Vote va prezenta cea mai recentă cercetare. Printre temele pe care participanţii le pot asculta anul acesta se numără războiul psihologic prin intermediul social media - una dintre cele mai puternice arme de pe câmpul de luptă politic actual. Se va discuta de asemenea şi despre îmbunătăţirea securităţii cibernetice prin intermediul inteligenţei artificiale, măsurile de securitate ofensivă şi defensivă, ameninţările de urmărire a dispozitivelor în reţelele 5G, securitatea infrastructurilor critice şi securitatea personală într-o perioadă post-pandemie. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului.

"De asemenea, ne dorim ca prin ediţia DefCamp de anul acesta să creştem gradul de conştientizare privind importanţa formării unei noi generaţii de hackeri etici, capabili să combată ameninţările informatice, care devin din ce în ce mai complexe. Până acum, DefCamp a contribuit semnificativ la consolidarea comunităţii şi ecosistemului infosec şi ne dorim ca şi ediţia de anul acesta să fie un succes", a adăugat Andrei Avădănei, fondatorul DefCamp.

Evenimentul DefCamp 2022 este organizat de Asociaţia Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România (CCSIR), powered by Orange Business Services. Conferinţa se bucură de sprijinul Secureworks în calitate de partener Platinum, Keysight Technologies România, Bit Sentinel, Pentest-Tools.com, Booking Holdings şi CrowdStrike în calitate de parteneri Gold, Infoblox, Siemens, ExpressVPN, KPMG, Huawei, Thea Pharma şi Happening în calitate de parteneri Silver, precum şi CyberEDU in calitate de partener Hacking Village.

"În calitate de Platinum Partner, sprijinim comunitatea de cyber professionals din România, implicându-ne activ în dezvoltarea de competenţe şi profesionişti în domeniul apărării cibernetice. Secureworks are în România o comunitate de peste 600 de angajaţi cu expertiză în arii şi tehnologii de securitate variate. Având ca una dintre principalele valori dezvoltarea continuă a experţilor noştri, parteneriatul cu DefCamp ne ajută să împărtăşim reciproc experienţe cu profesionişti din comunitatea regională şi nu numai", a declarat Mihai Oprea, Senior Manager Secureworks, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb