DELGAZ GRID: Peste 1.600 de echipamente telecomandate au fost montate în reţelele aeriene de medie tensiune

V.G.
Companii / 10 noiembrie 2022

Peste 1.600 de echipamente telecomandate au fost montate în reţelele aeriene de medie tensiune

Delgaz Grid a instalat, până la finalul lunii septembrie, 1.638 de echipamente telecomandate (1102 separatoare şi 536 reanclanşatoare) în reţelele aeriene de medie tensiune, iar până în 2025 se află în derulare un proiect cu o alocare de circa 18 milioane de lei pentru montarea a peste 270 de astfel de echipamente, informează un comunicat de presă transmis redacţiei.

Potrivit sursei citate, aceste echipamente, integrate în SCADA (achiziţie de date şi control la distanţă), au capacitatea ca, în cazul apariţiei unor incidente, să acţioneze inteligent şi să reconfigureze reţeaua astfel încât să reducă la minim numărul de consumatori (zone) afectaţi şi să separe de restul reţelei porţiunea ce prezintă defect. Totul se petrece într-un timp măsurat în secunde, un lucru imposibil de realizat de către un operator uman.

De asemenea, atunci când sunt lucrări ce nu pot fi executate cu reţeaua sub tensiune, aceste echipamente permit restrângerea zonei de intervenţie la minim şi reducerea numărului de utilizatori ce rămân temporar fără energie electrică.

Compania acordă o atenţie deosebită automatizării liniilor electrice aeriene de medie tensiune întrucât prin intermediul acestora sunt alimentaţi cu energie mai mult de jumătate dintre utilizatorii sistemului de distribuţie deserviţi de Delgaz Grid.

În plus, reţelele aeriene sunt cele mai expuse spre a fi afectate de factori externi, cum ar fi fenomenele meteo extreme (care, în contextul schimbărilor climatice, sunt din ce în ce mai dese şi de intensitate tot mai mare), intervenţii ale unor persoane neautorizate, accidente, alunecări de teren, prăbuşiri de copaci, incendii etc.

Prin efectele combinate cu cele ale altor categorii de investiţii (modernizarea liniilor, integrarea staţiilor de transformare în SCADA etc. ) durata medie a întreruperilor neplanificate în reţea pentru utilizatorii conectaţi la reţeaua Delgaz Grid a scăzut la 89 de minute pentru anul 2021, mult sub media pe ţară de 130 de minute.

Astfel, principalul indicator de performanţă pentru continuitatea în alimentarea cu energie electrică SAIDI (System Average Interruption Duration Index) pentru întreruperi neplanificate s-a îmbunătăţit considerabil. Durata întreruperilor a scăzut cu 26% faţă de anul precedent, când indicatorul era de 120 de minute, şi este de 20 de ori mai redusă comparativ cu cele 1.800 de minute/an, câte se înregistrau înainte de privatizarea din 2005.

Îmbunătăţirea semnificativă a serviciului oferit de compania noastră este consemnată în ultimul raport al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), care clasează Delgaz Grid pe prima poziţie în rândul distribuitorilor din România după criteriul SAIDI, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb