DELIA POPESCU:  "Numărul incidentelor de securitate cibernetică avansează rapid"

Laura Boico
Politică / 26 august 2016

România îşi consolidează resursele pentru a preveni, detecta şi gestiona incidentele cibernetice, având în vedere că numărul acestora avansează rapid şi ar putea perturba furnizarea unor servicii esenţiale pentru societate, a declarat astăzi ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Delia Popescu, potrivit unor surse din presă.

"Numărul incidentelor de securitate cibernetică avansează rapid şi ar putea perturba furnizarea unor servicii esenţiale precum aprovizionarea cu apă sau energie electrică, asistenţa medicală sau serviciile de telefonie mobilă. Din acest motiv, România se concentrează din ce în ce mai mult pe consolidarea capacităţilor şi resurselor sale pentru a preveni, detecta şi gestiona incidentele de securitate cibernetică", a declarat ministrul citat.

Ea a menţionat, în acest context, că România doreşte consolidarea măsurilor de combatere a criminalităţii cibernetice şi a atacurilor la adresa securităţii cibernetice, a incidentelor, activităţilor rău intenţionate şi a utilizării abuzive.

"Mai ales în contextul actual al ameninţărilor teroriste fără precedent, devine vitală combaterea ameninţărilor în mediul cibernetic, indiferent de natura lor. Actorii statali şi non-statali pot folosi atacurile cibernetice în cadrul operaţiunilor militare. NATO şi aliaţii săi se bazează pe apărarea puternică în mediul cibernetic pentru a îndeplini sarcinile de bază ale Alianţei de apărare colectivă, de gestionare a crizelor şi de securitate prin cooperare", a explicat ministrul Comunicaţiilor.

În plus, oficialul citat este de părere că, la nivelul Uniunii Europene, sunt necesare măsuri urgente şi concrete pentru a preveni decalajul digital, izolarea şi depopularea zonelor rurale şi îndepărtate. "Aceasta va avea o contribuţie majoră la dezvoltarea rurală şi a unei agriculturi moderne, pentru care conectivitatea este esenţială", a mai spus Delia Popescu, conform aceloraşi surse.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb