DELICATESE SOCIOLOGICE 6% în direcţia bună

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 27 mai 2014

Captură din data de 26.05, ora 06.00

Captură din data de 26.05, ora 06.00

  • document ataşat Tabel comparativ între rezultatele provizorii BEC (26.05, ora 11) şi exit-poll-urile institutelor de sondare comunicate de televiziuni la ora 21, în data de 25.05
    apasă aici pentru a descărca.

    Sociologii noştri au aşteptat cu sufletul la gură, dar nu rezultatele alegerilor europarlamentare, aşa cum ne-am fi aşteptat, ci exit-poll-ul minune al "Centrului de Studii şi Cercetări Infopolitic" (CSCI), anunţat cu surle şi fanfare de România TV, drept "singurul exit-poll din România", deşi institutul nu apare între cele acreditate la Biroul Electoral Central, astfel că, dacă nu a fost acreditat, atunci nu a avut dreptul să-şi plaseze prezumtivii observatori în zona de protecţie cu raza de 500 de metri, din jurul secţiilor de votare şi deci nu a avut cum să prezinte un exit-poll riguros sociologic.

    Toate institutele de sondare au oferit cifre greşite, dincolo de marja de eroare admisibilă de 3%, despre rezultatele obţinute de PSD şi aliaţii săi, la europarlamentarele de duminică, dar institutul CSCI, folosit de postul de televiziune România TV, este campionul acestor exagerări.

    Între 43%, cât a dat CSCI pentru PSD şi 37,4%, cât a anunţat BEC, este o diferenţă mai mare decât 3%.

    Se apropie de dublu.

    Vă rog să nu vă explicaţi minunea acestui exit-poll prin absenţa operatorilor care să culeagă datele: pentru că, de pe site-ul internet al CSCI, aflăm că datele sociologice îi sunt culese de institutul "Operations Research".

    Iar "Operations Research" a fost acreditat de BEC.

    Deci, nu aşa.

    Adevărata minune constă în diferenţele vizibile dintre datele furnizate de "Operations Research" şi "Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic" (vezi tabelul), cei din urmă aducându-şi contribuţia creatoare, prin rotunjirea, în sus şi în jos, a cifrelor primite de la primii.

    Cele două serii de cifre nu ilustrează votul la europarlamentare, dar ele sunt grăitoare pentru intenţiile de manipulare ale lanţurilor de cetăţeni care pornesc de la patronii institutelor de sondare, trec prin patronii televiziunilor şi ajung, prin stăpânii lor politici, la cei care sunt adevăraţii beneficiari ai marjelor de eroare sociologică.

    Se spune că "Operations Research" ar fi moştenitorul indirect al CCSB, deţinut de Dan Voiculescu, patronul fiicelor sale care sunt patroanele posturilor de televiziune Antena, fondatorul Partidului Conservator, aflat în alianţa de la guvernare cu PSD, un fost securist ieşit din "sistem", în mare pericol să fie băgat la zdup pentru malversaţiuni economice.

    "Revista 22" a publicat recent:

    "CCSB a fost acuzat de manipularea datelor din sondaje. În iunie 2013, Mihai Moţoc, fost director general al CCSB până în luna ianuarie, declara că Voiculescu îi cerea să modifice rezultatele unor sondaje efectuate de institut. Moţoc a relatat că Voiculescu a încercat de cel puţin 5-6 ori să-l convingă să modifice datele unor sondaje, prima tentativă având loc în 2007. Cu doar o zi înainte de sfârşitul campaniei electorale, «Operations Research» a făcut un sondaj din care reieşea că alianţa PSD-UNPR-PC va obţine 45%, urmată de PNL cu 15%, PMP şi PDL, ambele cu 10%. UDMR ar urma să aibă 6%, în timp ce PPDD şi FC s-ar situa sub prag, cu 3-4%".

    La rândul său, CSCI, căruia "Operations Research" îi asigură culegerea datelor sociologice, este coordonat de consilierul premierului Victor Ponta, Dan Sultănescu.

    Postul România TV, care a difuzat exit-poll-ul CSCI, se află în proprietatea tânărului deputat PSD Sebastian Ghiţă, poreclit "Copilu" (probabil că l-a poreclit Sorin Ovidiu Vîntu, înainte ca Ghiţă să-şi însuşească televiziunea de la el).

    Unii îl suspectează pe Ghiţă că s-ar afla pe ştatele de plată ale SRI, ceea ce i-ar face interesantă activitatea sa parlamentară, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei deputaţilor de control asupra SRI.

    Ghiţă este un apropiat al premierului Ponta.

    În lumina acestui tablou de relaţii, vă propun o interpretare ficţionalistă a erorii de aproape 6% la exit-poll-ul CSCI.

    Se spune că SRI s-ar afla în spatele actului de guvernare.

    Dar, conform sondajelor de opinie, publicul crede că România se află pe un drum greşit, ceea ce ar însemna că SRI ne mână pe un drum greşit.

    Întrucât România TV ar fi televiziunea SRI, iar ea a difuzat un exit poll cu o abatere de 6% de la realitate, rezultă că, timp de o noapte, SRI ne-a mânat consecvent greşit, dar bazat pe o greşeală de orientare politică.

    Adică, ne-ar fi mânat pe o curbă, care s-a apropiat cu 6% de calea bună, în mod involuntar.

    A doua zi, însă, BEC a corectat eroarea.

    Norocul nostru!

    Altfel, era cât pe-aci să intrăm în Paradis.

    NOTA

    Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 37,60% din voturile exprimate la alegerile europarlamentare, fiind urmată de PNL cu 15%, PDL cu 12,23%, independentul Mircea Diaconu cu 6,81%, UDMR cu 6,30% şi PMP cu 6,21%, potrivit rezultatelor parţiale anunţate ieri, la ora 17, de Biroul Electoral Central. Datele au provenit din centralizarea rezultatelor scrutinului din 18.721 secţii de votare (99,99%).

    Opinia Cititorului ( 11 )

    1. mostenita de la PCR,este legea care defineste aceasta structura politica formata din oameni care nu stiu sa faca nimic.

      eu am impresia ca cifra 6 este cun noroc pentru domnul Ponta. Altfel nu poate fi explicabil de ce in toamna anului 2012 a spus ca in data de 6 a fost data publica decizia UE in privinta faptului daca a fost sau nu ajutor de stat la Oltchim, desi aceasta a iesti pe 7 martie. Sa fie o interpretare mai adanca a celebrei zicale romanesti "sa dai de 6"? Oricum, lipsusul domniei sale a fost corectat prin cei 7 necesari pentru doamna Gheorghe sa construiasca digul de larg la Pitesti. Iti doresc o zi frumoasa!

      1. Intre 6 si 7 este UDMR.

        Make, esti un scump! Radu

        ar fi adevarul spus prin omisiune, la fel ca ca domnul Isarescu. Sa fi aranjat dumnealui zarurile ca sa poata da finutul domn Treichl sase, sase poarta in casa ??????O seara placuta si te rog nu abuza de pozitia ta de monopol al verticalitatii in presa romaneasca vizavi de frumoasele complexului balnear :-) Noapte buna, draga MAKE(R)

        ... la fel ca ca domnul Isarescu.

        La ce caca te referi?

         

      Bravo Make! inca odata: daca nu taceai, filozof ajungeai. 

      Vez nene Makei, ca si Sima, fura si altii, care mai de care; de acea nu trebuia sa taci in campanie, din pacate iarasi te-ai trezit cam tarziu.

      Dupa razboi.....multi viteji. 

      1. Nene, esti foarte derutat, ti se pare ca s-a lasat pacea?!

      Draga Make,

      Ar fi interesant daca ai putea face niste articole mai detaliate despre dedesupturile insolventei Hidroelectrica. Interesant este documentul din link-ul urmator: 

      denoapteamintii (punct) wordpress (punct) com(froward slash)2014(froward slash)05(froward slash)23(froward slash)care-a-fost-reactia-lui- borza-remus-cand-a-auzit-ca-ju dele-moldovan-de-la-tmb-a-fost -arestat 

      Se pare ca Borza s-a panicat dupa arestarea judecatorului Moldovan si ii santajeaza pe angajati cu concedierea daca fac declaratii de presa. DNA a inceput urmarirea judecatorului Moldovan pe 19 mai 2014. Documentul este din data de 21 mai 2014. De ce vrea Borza inca un comision de succes desi insolventa anterioara a esuat? 

      1. Stai linistit, Make nu face ce-i cerem noi cititorii; Make face/ se lupta doar cu cine-i convine. 

        De ce tac clopotele Make? 

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb