"Deloitte & Touche", amendată cu 50 de milioane de dolari

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 aprilie 2005

Compania americană de contabilitate şi consultanţă "Deloitte & Touche" va trebui să plăteas-că 50 de milioane de dolari autorităţilor federale, cu titlu de amendă civilă şi administrativă, ca să pună capăt acuzaţiilor care i-au fost aduse într-un proces intentat de Securities and Exchange Commission (SEC - Comisia pentru operaţiuni bursiere). SEC a acuzat firma de consultanţă că a ajutat, în urmă cu cîţiva ani, operatorul de televiziune prin cablu "Adelphia Communications" să-şi umfle veniturile, situaţie care a adus această companie în faliment. Din suma mai sus menţionată, 25 de milioane de dolari reprezintă amenda care trebuie plătită SEC, iar restul, de 25 de milioane - amenda administrativă. Aceasta este cea mai mare amendă plătită vreodată de o firmă de consultanţă într-un caz semnalat de SEC. Amenda civilă va ajunge într-un fond destinat despăgubirii celor prejudiciaţi prin falimentul "Adelphia".

Înţelegerea vine la o zi după ce familia Rigas, care conduce "Adelphia", a decis să renunţe la active în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, incluzînd 715 milioane destinaţi des-păgubirii investitorilor companiei. În acest fel, "Adelphia" evită acuzaţiile de fraudă.

SEC a pretins că "Deloitte" nu a descoperit declaraţiile false făcute de "Adelphia" în raportul financiar pe anul 2000. "SEC a acuzat < Deloitte > ca nu a aplicat procedurile de audit menite să detecteze actele ilegale de la < Adelphia >", declară James Quigley, director executiv al "Deloitte", subliniind că "Adelphia" a raportat datorii mai mici cu 1,6 miliarde faţă de valoarea reală, umflîndu-şi totodată activele cu 368 milioane de dolari. În opinia sa, asemenea cazuri ridică mari semne de întrebare în privinţa încrederii acordate auditorilor.

Amintim că, săptămîna trecută, compania de consultanţă şi contabilitate KPMG a acceptat, în urma unei înţelegeri cu Securities and Exchange Commission, să plătească 22,5 milioane de dolari, ca să pună capăt acuzaţiilor potrivit cărora şi-a ajutat clientul "Xerox" să falsifice declaraţiile financiare în perioada 1997-2000.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb