Deloitte România a asistat compania turcă de energie Entek în intrarea pe piaţa locală de energie solară, prin achiziţia Eco Sun Niculeşti şi a Euromec-Ciocanari

A.F.
Companii / 8 august

Deloitte România a asistat compania turcă de energie Entek în intrarea pe piaţa locală de energie solară, prin achiziţia Eco Sun Niculeşti şi a Euromec-Ciocanari

Deloitte România a asistat compania turcă de energie Entek Elektrik Üretimi A.Ş. (Entek), activă în principal în sectorul energiei verzi, în preluarea companiilor româneşti Eco Sun Niculeşti S.R.L., care deţine autorizaţii, dintre care unele sunt în proces de obţinere, pentru o centrală solară de 214,26 MWdc în curs de dezvoltare, şi Euromec-Ciocanari S.R.L., care deţine terenul pe care va fi dezvoltat proiectul, de la Econergy International Limited, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, Entek se concentrează pe investiţii în tehnologii energetice de nouă generaţie, precum şi pe surse regenerabile de energie şi este o filială a companiei energetice turceşti Tupras, Turkiye Petrol Rafinerileri A.Ş., care deţine 99,23% din Entek. Tupraş este cea mai mare companie din Turcia din domeniul industrial şi a şaptea cea mai mare rafinărie din Europa, producând diverse tipuri de combustibili.

Tranzacţia are o valoare de aproximativ 32,9 milioane de euro, sub rezerva ajustărilor din faza de finalizare, şi marchează intrarea Entek pe piaţa de energie din România. Aceasta a fost semnată în luna iunie a acestui an şi este supusă aprobării organismelor de reglementare, precum şi anumitor condiţii, care includ obţinerea autorizaţiilor de proiect pentru realizarea construcţiei. Tranzacţia este estimată să se finalizeze până la 31 ianuarie 2025.

O echipă de consultanţi fiscali din cadrul Deloitte România a asistat Entek în etapa de due diligence fiscal şi cu servicii de asistenţă în tranzacţie, în special în faza de finalizare a contractului de vânzare-cumpărare. Din echipă au făcut parte Dan Bădin, Partener, Ana Petrescu-Mujdei, Senior Manager, Ana Bica, Senior Consultant, şi Bianca Husariu, Consultant.

"Salutăm intrarea Entek Elektrik pe piaţa energiei regenerabile din România, care va contribui la creşterea sectorului energiei solare şi care confirmă potenţialul ţării noastre de a deveni un jucător regional important în domeniul energiei verzi. Suntem mândri că am putut contribui, prin expertiza vastă a consultanţilor noştri fiscali specializaţi în domeniul energiei, la succesul acestei tranzacţii. De asemenea, suntem recunoscători companiei Entek, clientul nostru vechi, pentru că ne-a oferit încrederea de a-i oferi asistenţă şi de a deveni consultantul său fiscal", a declarat Dan Bădin, Partener Servicii Fiscale, Deloitte România.

Compania Entek, înfiinţată în 1995, este activă în diferite segmente ale domeniului energiei, inclusiv în producţia de energie electrică, prin intermediul a 11 centrale electrice situate în şapte oraşe din Turcia, în tranzacţionarea energiei electrice şi în oferirea de soluţii pentru investiţii în energia solară. Portofoliul grupului este acum alcătuit în principal din energie regenerabilă, în proporţie de aproximativ 80%.

Eco Sun Niculeşti, înfiinţată în 2021, va dezvolta un parc fotovoltaic de 214,26 MWdc în România. Firma care deţine terenul, Euromec-Ciocanari, a fost înfiinţată în 1995.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb