DEMERS ÎN CAMERA DEPUTAŢILOR: Liberalii cer începerea urmăririi penale a ministrului Tineretului

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 23 iunie 2009

Alina Gheorghiu: "Aştept ca omul politic tânăr Ridzi să-şi dea demisia. Ar fi o dovadă de onestitate"

Deputaţii Partidului Naţional Liberal (PNL) au înaintat, ieri, conducerii Camerei Deputaţilor, o cerere de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a anunţat, printr-un comunicat, deputatul liberal, Alina Gheorghiu.

Conform documentului citat, cererea a fost motivată de săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Deputatul PNL, Alina Gheorghiu a explicat: "Considerentele care stau la baza demersului nostru sunt cheltuielile nejustificate pe care le-a făcut Ministerul Tineretului şi Sportului cu ocazia zilei de 2 mai şi atribuirea în condiţii suspecte a contractelor pentru organizarea manifestărilor. Valoa­rea totală a contractelor încheiate, de 630.000 euro, depăşeşte cu mult tarifele practicate pe piaţă pentru evenimente similare".

Liberalii au precizat, în cererea înaintată Camerei, faptul că "sunt îndeplinite elementele constitutive ale infracţiunii, având în vedere că doamna ministru Monica Iacob Ridzi a traficat banii bugetului Ministerului Tineretului şi Sportului pe care îi gestiona pentru interesele celor două societăţi comerciale favorizate".

Alina Gheorghiu a declarat: "Sper ca PD-L să nu blocheze solicitarea noastră şi să lase justiţia să-şi îndeplinească rolul. Trebuie să se facă lumină în acest caz, pentru că doamna ministru nu mai ştie pe ce a cheltuit banii. Ei bine, ştiu eu câţi profesori ar fi putut plăti statul ca să corecteze sau să supravegheze în timpul bacalaureatului: pe toţi! Îmi exprim dorinţa ca premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu să fie la fel de prompţi în ceea ce o priveşte pe doamna Ridzi, ca şi în cazul în care ar fi fost vorba despre un ministru liberal".

Deputatul liberal şi-a mai exprimat speranţa că Monica Iacob Ridzi va demisiona, fapt ce ar reprezenta, în opinia sa, "un gest de onoare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb