DEMERSUL DE SCHIMBARE A CONSILIULUI PRIMEŞTE ÎNTĂRIRI Directorul Estinvest s-a alăturat solicitării SIF2 de convocare AGA la BVB

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 iulie 2013

Directorul Estinvest s-a alăturat solicitării SIF2 de convocare AGA la BVB

Solicitarea pe care SIF Moldova (SIF2) a înaintat-o Consiliului Bursei de Valori Bucureşti (BVB) pentru convocarea acţionarilor, "în mod operativ", în vederea trecerii la sistemul dualist de conducere şi a reducerii cvorumurilor necesare ţinerii Adunărilor Generale Extraordinare, se bucură de susţinere din partea lui Ovidiu Lucian Isac, directorul general al Estinvest şi fost membru în Consiliul de Administraţie al BVB.

Domnia sa, care deţine 35 de titluri ale Bursei, echivalentul a 0,000456% din capitalul social al acesteia, a depus o solicitare de convocare a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGAE) şi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGAO), în completarea demersului iniţiat de SIF2.

SIF Moldova, care deţine 4,99% din capitalul social al BVB, şi-a înaintat solicitarea după ce AGEA BVB nu s-a ţinut, în repetate rânduri, anul acesta, din cauza neîntrunirii cvorumului. Astfel, proiectul înfiinţării unei Contrapărţi Centrale (CCP) locale nu a putut fi adoptat. CCP-ul este o instituţie impusă la nivel european, din toamnă, pentru decontarea derivatelor, fără de care această piaţă nu poate supravieţui.

Conducerea Bursei trebuie să convoace AGA dacă primeşte solicitări de la acţionari care deţin peste 5% din titluri, prag care nu este atins nici în condiţiile în care Lucian Ovidiu Isac s-a alăturat propunerii SIF2.

SIF Moldova a cerut ca, la AGEA, acţionarii să împuternicească Consiliul Bursei să iniţieze demersurile necesare astfel încât în termen de 60 de zile să prezinte acţionarilor o strategie şi un plan de acţiune privind colaborarea cu OPSPI pentru utilizarea mecanismelor specifice pieţei de capital în proiectele de privatizare dezvoltate de statul român, precum şi un proiect complet privind înfiinţarea CCP. SIF2 a mai cerut şi convocarea AGOA pentru alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere şi a preşedintelui acestuia, precum şi aprobarea contractelor de administrare şi mandat pentru membrii Consiliului de Supraveghere şi Directorat.

Dacă cererea de convocare AGA a SIF2 va fi aprobată, atunci acţionarii vor mai decide şi aprobarea încetării mandatelor membrilor Consiliului Bursei.SIF Moldova a acuzat conducerea BVB de lipsă de viziune şi de iniţiativă în structurarea unor propuneri concrete adresate acţionarilor, într-o scrisoare deschisă transmisă în urmă cu două săptămâni.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Despre doros si ceocea stia toata lumea ca sint niste agarici care mineaza trasparenta sa mai fure de la sif.

    Dar ala de latra intruna la aga sa nu ai cash sa ia 50 de actiuni...la cite salarii a luat putea macar sa fie mai decent decit anghel 

    1. una este salariul si altceva este furatul.daca imi dati un singur exemplu ca au furat promit ca ma voi ocupa de problema.dar nu cred ca ai asa ceva.

      Sifdoiboi a trimis adresa ca e actioneaza concertat cu nimicul isac?

      Sau la sutele de mii de euro salariu fac tot la smechereala cum fac aga la ei?

      Sa vina prostituata narcisa sa le ia si prostilor astora bani ca alora de la patru 

      Sifdoiboicastrati!

    nu este cam putin sa cumperi doar 35 de actiuni la BVB, daca esti director de firma de brokeraj si vrei sa te implici in ce se intampla la bursa, ba, mai mult, sa si ceri schimbari si convocari agae ?

    1. Dar ca-ul ce face? Se ascunde dupa deget? Convoaca aga sau nu?

      ici macar nu le-a cumparat le-a primit gratis fara numar, fara numar, nu doar 35. restul le-a vandut sa fac bani! sa le fie rusine ca nu sunt in stare sa ridiceBVB-ul!

      Actualul CA este cel mai bun din istoria Bursei. Si competent si profesional. Si cel mai eficient. Iar la cheltuieli sta cel mai bine. Fostul, se plimba prin Cipru cu neamurile dupa el..sa-i nominalizam? Ca sa nu mai vorbim ca raspundea cu DA, executam la machidon.

    Cerintele de cvorum pt BVB nu trebuie scazute NICIODATA. In cel mai rau caz se poate mari pragul de la 5% la 20%, dar nu mai mult. Conducerea dualista trebuie implementata atunci cand exista oameni capabili sa conduca societatea. Deocamdata toti directorii si membri CA urmaresc doar o remuneratie cat mai mare si atat; nu sunt competenti, nu vor binele societatii, nici macar nu au bunul simt sa-si fixeze niste salarii corelate cu performantele.

    Scaderea cerinteleor cvorum la BVB este echivalent cu legalizarea hotiillor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb