ZIARUL BURSA

16 iulie 2013
Ediţia din 15.08.2024
"Noile redevenţe, negociate şi pentru perimetrele petroliere în curs de exploatare"

PREŞEDINTELE ANRM, GHEORGHE DUŢU: "Noile redevenţe, negociate şi pentru perimetrele petroliere în curs de exploatare"

A consemnat ALINA TOMA VEREHACompanii / 16 iulie 2013

Ţara noastră nu-şi poate permite să nu ia în calcul existenţa unui potenţial de gaze de şist 

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a comandat un studiu pentru stabilirea noului sistem de redevenţe. Gheorghe Duţu, preşedintele ANRM, ne-a declarat că studiul va fi gata în toamnă, iar redevenţele vor fi discutate cu operatorii, inclusiv cu cei care au deja în curs de exploatare zăcăminte petroliere.

Domnia sa ne-a menţionat că există posibilitatea să avem redevenţe diferenţiate pe tipuri de exploatări petroliere (on-shore, off-shore, gaze de şist). Preşedintele ANRM consideră că nu avem nevoie de o lege specială pentru exploatarea gazelor de şist şi că nu ne putem permite să nu explorăm aceste resurse. ANRM va scoate, în noiembrie, la licitaţie, noi perimetre petroliere, inclusiv din Marea Neagră.

Gheorghe Duţu ne-a vorbit, într-un amplu interviu, despre tehnologiile de extracţie a gazului de şist, despre proiectul Roşia Montană, dar şi despre sumele colectate din redevenţe la bugetul de stat.

Francois-Melchior de Polignac, Carrefour: "România se află în plină expansiune a retailului modern"

Francois-Melchior de Polignac, Carrefour: "România se află în plină expansiune a retailului modern"

VLAD PÎRVUCompanii / 16 iulie 2013

Ţara noastră se află în plină expansiune a retailului modern (n.r. reprezentat de hipermarketuri, dar şi magazine de proximitate), acesta fiind la sfârşitul anului 2012 la 49% din total, a declarat, pentru ziarul BURSA, Francois Melchior de Polignac, directorul general al Carrefour România. Domnia sa a adăugat că procentul este unul foarte scăzut în comparaţie cu pieţele de desfacere ale ţărilor dezvoltate din vest, unde retailul modern depăşeşte 90 de procente.

"Cetăţenii vor avea dreptul la servicii de interpretare în cadrul tuturor interogatoriilor şi întâlnirilor cu avocaţii. De asemenea, vor avea dreptul să primească şi traducerile scrise ale tuturor documentelor esenţiale din procesul penal".

PROPUNERE DE DIRECTIVĂ Persoanele suspectate şi învinuite din UE vor avea dreptul la avocat în orice stat membru

A consemnat IOANA POPACompanii / 16 iulie 2013

Doamna Oana Antonescu este membru al Parlamentului European din anul 2009, din partea Partidului Democrat Liberal. Domnia sa este membru în comisia de mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară şi în comisia de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne.

În 2011, doamna Oana Antonescu a fost desemnat raportor al Parlamentului European pentru Propunerea de Directivă privind dreptul de a fi asistat de un avocat în cadrul procedurilor penale.

Blaga nu-l vrea pe Fenechiu nici în Parlament

Blaga nu-l vrea pe Fenechiu nici în Parlament

O.D.Politică / 16 iulie 2013

Liderul PDL, Vasile Blaga, se arată îngrijorat de posibila revenire în Parlament a fostului ministru Relu Fenechiu, considerând că o astfel de decizie poate afecta şi mai tare credibilitatea instituţiei.

Directorul Estinvest s-a alăturat solicitării SIF2 de convocare AGA la BVB

DEMERSUL DE SCHIMBARE A CONSILIULUI PRIMEŞTE ÎNTĂRIRI Directorul Estinvest s-a alăturat solicitării SIF2 de convocare AGA la BVB

ALEXANDRU SÂRBUPiaţa de Capital / 16 iulie 2013

Solicitarea pe care SIF Moldova (SIF2) a înaintat-o Consiliului Bursei de Valori Bucureşti (BVB) pentru convocarea acţionarilor, "în mod operativ", în vederea trecerii la sistemul dualist de conducere şi a reducerii cvorumurilor necesare ţinerii Adunărilor Generale Extraordinare, se bucură de susţinere din partea lui Ovidiu Lucian Isac, directorul general al Estinvest şi fost membru în Consiliul de Administraţie al BVB.

Primul asalt pentru 20.000.000 euro

FOTBAL ŞI BANI Primul asalt pentru 20.000.000 euro

DAN NICOLAIESport / 16 iulie 2013

Steaua debutează astăzi în preliminariile pentru Liga Campionilor împotriva lui Vardar Skopje, acesta fiind primul meci, disputat pe teren, din suita care duce spre cele 20.000.000 euro de la UEFA.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Ungaria închide Biroul FMI de la Budapesta

Ungaria închide Biroul FMI de la Budapesta

ALINA VASIESCUInternaţional / 16 iulie 2013

Guvernatorul Băncii Naţionale a Ungariei, Gyorgy Matolcsy (foto), a lansat procedura de închidere a Biroului de la Budapesta al Fondului Monetar Internaţional (FMI), confrom anunţului făcut ieri de banca centrală maghiară.

"GlaxoSmithKline", capul unei reţele de mită în China

"GlaxoSmithKline", capul unei reţele de mită în China

ALINA VASIESCUInternaţional / 16 iulie 2013

Poliţia chineză acuză compania farmaceutică britanică "GlaxoSmithKline" Plc (GSK) că s-a aflat la centrul unei reţele de corupţie formată din circa 700 de companii, responsabilă pentru înţelegeri ilicite estimate la jumătate de miliard de...

"Tnuva" s-ar putea lista la începutul lui 2014

"Tnuva" s-ar putea lista la începutul lui 2014

ALINA VASIESCUInternaţional / 16 iulie 2013

"Tnuva Food Industries" Ltd., companie israeliană controlată de fondul privat de investiţii "Apax Partners" LLP, ia în calcul lansarea unei oferte publice iniţiale care ar da producătorului de lactate o valoare de 8 miliarde...

Apatie la BVB

BVB şi RASDAQ Apatie la BVB

VERONICA PLĂCINTESCUPiaţa de Capital / 16 iulie 2013

Indicii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au avut evoluţii mixte în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, lucru pe care brokerii l-au pus pe seama sezonului care atrage mai puţin investitorii.

Aviz pentru reindustrializarea Europei

Aviz pentru reindustrializarea Europei

Politică / 16 iulie 2013

Comisia pentru dezvoltare regională a Parlamentului European a adoptat recent Proiectul de aviz referitor la reindustrializarea Europei în vederea promovării competitivităţii şi a durabilităţii, document din care rezultă că producţia globală este...

Lege a urbanismului rural

Lege a urbanismului rural

Companii / 16 iulie 2013

Deputatul PSD Aurelia Cristea propune o lege a urbanismului rural prin care să poată fi protejat patrimoniul cultural de la sate.

"The new royalties will also be negotiated for the oil perimeters which are currently being exploited"

THE PRESIDENT OF THE NATIONAL AGENCY FOR MINERAL RESOURCES (ANRM), GHEORGHE DUŢU: "The new royalties will also be negotiated for the oil perimeters which are currently being exploited"

Recorded by ALINA TOMA VEREHA (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 16 iulie 2013

The National Agency For Mineral Resources (ANRM) has ordered a study for the establishment of the new royalties system. Gheorghe Duţu, the president of the ANRM, told us that the study will be ready in autumn, and the royalties will be discussed...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo