Demiterea unor directori de spitale făcută de ministrul Eugen Nicolăescu a avut la bază criterii politice, a declarat Cristian Diaconescu, purtător de cuvînt al PSD, ieri într-o conferinţă de presă. În opinia sa, printre unităţile sanitare vizate se aflau unele care nu aveau datorii, iar conducerile altor spitale cu datorii foarte mari au fost lăsate în pace pentru că directorii lor sînt membri PD sau PNL.
Printre spitalele care nu aveau nici un fel de datorii, dar ai căror directori au fost daţi afară se numără, conform lui Cristian Diaconescu, Spitalul Universitar, Spitalul Judeţean Botoşani sau Institutul Inimii din Cluj. Nu s-au aflat, însă, pe lista neagră directorul Spitalului Judeţean Buzău, membru PD, directorul Spitalului Judeţean Slatina, membru PNL sau directorul Spitalului Judeţean Timiş, membru PNL, ale căror instituţii aveau datorii de 11 miliarde de lei vechi, 50 de miliarde de lei vechi şi, respectiv, de 43 de miliarde de lei vechi.
Vîrful de lance al atacului PSD la adresa ministrului Nicolăescu l-a reprezentat, însă, declaraţia medicului Claudiu Totir care, prezent alături de Cristian Diaconescu la conferinţa de presă, a afirmat că Ministerul Sănătăţii a repetat de trei ori o licitaţie pentru că doreşte ca firma cîştigătoare să fie "Medist", firmă deţinută de Carmen Vlădescu, soţia actualului ministrului de Finanţe, Sebastian Vlădescu. Claudiu Totir afirmă că licitaţia repetată priveşte achiziţionarea de aparatură medicală pentru dotarea spitalelor de copii şi a spitalelor de urgenţă cu bani care provin dintr-un program al Băncii Mondiale în valoare de 80 de milioane de euro.