Departamentul de Justiţie al SUA a deschis o investigaţie penală şi a trimis citaţii editurii care a publicat cartea scrisă de John Bolton

A.B
Internaţional / 16 septembrie 2020

Departamentul de Justiţie al SUA a deschis o investigaţie penală şi a trimis citaţii editurii care a publicat cartea scrisă de John Bolton

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a deschis o investigaţie penală pentru a cerceta dacă fostul consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump, John Bolton, a gestionat incorect informaţii clasificate atunci când a publicat o carte despre perioada în care a lucrat la Casa Albă, a relatat marţi publicaţia Wall Street Journal, citată de Reuters şi News.ro.

Reuters nu a putut să verifice imediat acurateţea informaţiei. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiţie a refuzat să comenteze, ca şi editura cărţii, Simon & Schuster.

Potrivit Wall Street Journal, procurorii federali au trimis luni citaţii firmei Javelin, care este agentul literar al lui Bolton, şi către Simon & Schuster, care a publicat cartea "The Room Where It Happened: A White House Memoir."

Citaţiile solicită toate comunicaţiile acestora care au avut loc cu Bolton, potrivit unor surse citate de publicaţie. WSJ a mai afirmat că Bolton nu a primit o citaţie.

Un purtător de cuvânt al Javelin şi avocatul lui Bolton nu au putut fi contactaţi imediat pentru comentarii.

Administraţia Trump a încercat anterior să obţină un ordin judecătoresc pentru a împiedica publicarea cărţii, care este extrem de critică la adresa preşedintelui.

Atunci când a solicitat interzicerea publicării cărţii, Departamentul de Justiţie a argumentat că acesta conţine informaţii clasificate care ar putea pune în pericol securitatea naţională.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb