Depozitarul Central a încheiat un contract cu depozitarul central KDD Central Securities Clearing Corporation din Slovenia

Andreea Cuzub
Macroeconomie / 9 ianuarie 2018

Depozitarul Central a încheiat un contract cu depozitarul central KDD Central Securities Clearing Corporation din Slovenia - "LEI agency agreement"- cu scopul de a facilita, în calitate de intermediar, emiterea de coduri LEI (Legal Entity Identifier) pentru entităţile din ţara noastră, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În comunicat se precizează: "Codurile LEI pot fi alocate numai de către o Unitate de Operare Locală (LOU), acestea având rolul de a identifica la nivel global şi în mod unic entităţile implicate în tranzacţii financiare. Codul LEI este alcătuit din 20 de caractere alfanumerice şi este definit conform standardului ISO 17442".

Silvia Buicănescu, director general al Depozitarului Central, a declarat: "Suntem bucuroşi că am încheiat această colaborare care vine în completarea diversificării gamei de servicii oferite clienţilor noştri. Odată cu încheierea acestui parteneriat, entităţile din România implicate în tranzacţii financiare, inclusiv clienţii persoane juridice ale firmelor de investiţii, vor putea obţine codul LEI adresându-se Depozitarului Central".

Depozitarul Central este în curs de autorizare de către Global Legal Entity Identifier Foundation (GLEIF) ca Unitate de Operare Locală pentru emiterea şi administrarea codurilor LEI, menţionează sursa citată.

Finalizarea procesului de autorizare va fi comunicată participanţilor la piaţa de capital urmând ca serviciile directe de emitere şi/sau menţinere anuală a codurilor LEI să fie oferite de către Depozitarul Central tuturor entităţilor din România, chiar dacă acestea au obţinut anterior codul LEI de la o altă Unitate de Operare Locală, potrivit sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb