Depozitarul Sibex a primit avizul BNR pentru lansarea pieţei la vedere

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 iulie 2009

Teodor Ancuţa, preşedintele Sibex, susţine că lansarea platformei de tranzacţionare spot la Sibiu a fost amânată pentru reatestarea brokerilor.

Teodor Ancuţa, preşedintele Sibex, susţine că lansarea platformei de tranzacţionare spot la Sibiu a fost amânată pentru reatestarea brokerilor.

Depozitarul Central al Bursei din Sibiu (SIBEX) a primit autorizaţia pentru lansarea pieţei spot (n.r. la vedere) din partea Băncii Naţionale a României (BNR), potrivit lui Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Bursei Sibex.

"Următorul pas este să obţinem autorizaţia de funcţionare şi de la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, iar în acest sens am depus documentaţia încă de vineri, 3 iulie", ne-a spus domnul Todăriţă, subliniind că CNVM are obligaţia să transmită un răspuns în termen de 30 de zile.

Depozitarul Central Sibex a fost înfiinţat la începutul lunii martie, şi are un capital social de 12 milioane lei, fiind controlat de către Bursa din Sibiu, care deţine 58% din capitalul social, restul de 42% reprezentând participaţia SIF-urilor şi a caselor de brokeraj.

Viitoarea platformă de tranzacţionare, Global Vision, este implementată de compania britanică Trayport Ltd, cu care Bursa de la Sibiu a semnat un acord iniţial pe cinci ani, platforma fiind utilizată de companii importante din sectorul financiar, precum JP Morgan, Deutsche Bank sau Merrill Lynch.

Noua platformă va permite efectuarea tranzacţiilor cu derivate, acţiuni şi titluri de stat, precum şi cu certificate de emisie de dioxid de carbon. De asemenea, Bursa de la Sibiu intenţionează să mai lanseze şi derivate pe indicele american Dow Jones, pe aur şi petrol, cu marja în dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb