Depozitarului Central a fost autorizat în conformitate cu cerinţele CSDR

I.A.
Miscellanea / 19 decembrie 2019

Depozitarului Central a fost autorizat în conformitate cu cerinţele CSDR

Depozitarul Central a fost autorizat, în baza Regulamentului European nr. 909/2014 privind îmbunătăţirea decontării titlurilor de valoare în Uniunea Europeană şi privind depozitarii centrali de titluri de valoare (CSDR), de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, în calitate de autoritate competentă, se arată într-un comuncat remis Redacţiei noastre.

Silvia Buicănescu, director general al Depozitarului Central a declarat: "Autorizarea Depozitarului Central în baza Regulamentului european a fost un proiect extrem de amplu, ce s-a derulat pe parcursul a mai multor ani, a implicat resurse importante şi a solicitat o echipă complexă din cadrul instituţiei. Obligaţia de obţinere a noii licenţe a fost dublată de dorinţa noastră de a oferi tuturor participanţilor la piaţă - intermediari, emitenţi şi deţinători de instrumente financiare - servicii post-tranzacţionare aliniate perfect standardelor europene, adaptate noilor cerinţe şi norme internaţionale şi susţinute de o infrastructură solidă şi fiabilă. Într-un context financiar aflat în dinamică permanentă, ne dorim ca Depozitarul Central să rămână, pentru toţi partenerii săi, un reper de profesionalism şi consecvenţă."

Astfel, obţinerea autorizării Depozitarului Central în condiţiile standardelor europene confirmă faptul că procedurile, practicile şi regulile instituţiei ca infrastructură a pieţei financiare din România, sunt armonizate cu noul cadru de reglementare al Uniunii Europene. Depozitarul Central continuă să furnizeze, astfel, servicii standardizate şi de înaltă calitate în ceea ce priveşte înregistrarea şi păstrarea instrumentelor financiare, administrarea conturilor de instrumente financiare la nivelul cel mai înalt şi decontarea tranzacţiilor cu instrumente financiare încheiate la Bursa de Valori Bucureşti şi în afara sistemelor de tranzacţionare.

De asemenea, regulamentul european are un impact semnificativ în crearea unui cadru post-tranzacţionare uniform în statele membre, prin introducerea unui set de reguli comune şi diminuarea complexităţii în materie de reglementare la nivelul pieţei financiare europene, cauzată de norme naţionale diferite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb