Depozitul de gaze de la Sărmăşel va fi modernizat cu 250 milioane de lei

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 23 octombrie 2008

"Romgaz" va investi peste 250 milioane de lei, în următorii 2-3 ani, în depozitul de gaze de la Sărmăşel al companiei, unde va construi o nouă staţie de compresare, a declarat directorul tehnic al companiei, Marin Zamfirescu. Domnia sa susţine: "Vom atinge la Sărmăşel o capacitate de înmagazinare de 1,3-1,5 miliarde metri cubi/an. În prezent, depozitul are o capacitate de 700 milioane mc/an". Mai mult, investiţia de la depozitul de gaze de la Sărmăşel presupune şi montarea unei staţii de uscare pentru îmbunătăţirea calităţii gazelor, mărirea gabaritului de sonde şi modernizarea infrastucturii de suprafaţă.

Potrivit NewsIn, "Romgaz" va investi 150 milioane de lei, în 2009, în creşterea capacităţii de înmagazinare la depozitul de la Urziceni, unde va cons­trui o staţie de comprimare. Depozitul de la Urziceni va avea o capacitate totală de înmagazinare de 300 milioane metri cubi gaze/an.

Potrivit estimărilor companiei, capacitatea de înmagazinare a Romgaz va creşte în total, la toate depozitele, de la 2,6 miliarde metri cubi gaze la aproape 4 miliarde metri cubi gaze, până în 2013. Cele trei depozite ale "Romgaz" din apropierea Capitalei (de la Bălăceanca, Urziceni şi Bilciureşti) pot asigura consumul zilnic de gaze naturale al Bucureştiului. Consumul de gaze naturale al Capitalei se ridică la 14-16 milioane metri cubi de gaze/zi în sezonul rece.

"Romgaz" operează şase depozite proprii subterane de gaze naturale proprii care se află la Sărmăşel, Cetatea de Baltă (în bazinul Transilvaniei), Bilciureşti, Bălăceanca, Urziceni şi Gherceşti (în zona extracarpatică). Compania mai deţine depozite în asociere la Târgu Mureş (cu firma Depomureş) şi la Nadeş (cu firma Amgaz). Cel mai mare depozitul de înmagazinare din România este cel de la Bilciureşti (aflat la 40 km NNV de Capitală), din punctul de vedere al capacităţii de înmagazinare - 1,3 miliarde mc/ciclu - şi este localizat la o adâncime de 2.000 metri. Ciclul de înmagazinare al gazelor în depozit este de şase luni pe an, din luna aprilie până în octombrie, iar ciclul de extracţie gaze din depozit - din octombrie până în aprilie anul următor, potrivit Romgaz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb