DEPUTAT RUS:  "Putem distruge Marea Britanie în două minute, facem toate eforturile să nu se ajungă la asta"

G.D.
Internaţional / 23 mai 2022

"Putem distruge Marea Britanie în două minute, facem toate eforturile să nu se ajungă la asta"

Un deputat rus a ameninţat din nou că "o singură rachetă Sarmat" va distruge Marea Britanie "în două minute" dar că Rusia depune toate eforturile ca să nu se ajungă la această situaţie, transmite Hotnews.ro.

"Trebuie să scot în evidenţă că, dacă suntem nevoiţi să o facem, dacă un atac nuclear este efectuat împotriva Marii Britanii, subliniez doar dacă trebuie să o facem (...) o singură rachetă Sarmat va distruge Marea Britanie în două minute", a afirmat deputatul Yuri Şvitkin în cadrul unui interviu acordat Al Jazeera.

"De asta au nevoie? Lăsaţi-i să răspundă ei la întrebare. Are nevoie poporul britanic de asta? Are nevoie poporul american de asta? Ca să nu mai vorbim de oamenii ce trăiesc în Europa", a continuat el.

Deputatul rus spune că Rusia face tot ce-i stă în putinţă pentru a evita un dezastru nuclear

Şvitkin, un fost paraşutist în cadrul forţelor armate ruse care s-a alăturat partidului Rusia Unită al preşedintelui Vladimir Putin, subliniază "din nou" că "facem tot ce ne stă în putinţă ca acest lucru să nu se întâmple".

"Dar, spre marele nostru regret, posibila aderare a Finlandei şi Suediei în NATO, faptul că blocul NATO se apropie de graniţele noastre, ar putea în cele din urmă pur şi simplu să ne apropie cu un pas de un dezastru nuclear", concluzionează deputatul.

Aceasta nu este prima dată când Şvitkin, un membru al comisiei pentru Apărare din parlamentul rus, vorbeşte de folosirea unei rachete Sarmat pentru distrugerea Marii Britanii.

Pe 21 aprilie, la o zi după ce Rusia a anunţat testarea cu succes a noii sale balistice intercontinentale, deputatul afirma că "focoasele acestei rachete sunt într-adevăr capabile să lovească ţinte inamice".

"Aşadar, ca să înţelegeţi, practic n-ar mai rămâne nimic din New York, practic n-ar mai rămâne din Anglia. De la o singură rachetă", a afirmat Şvitkin, potrivit jurnalistului BBC Francis Scarr care monitorizează declaraţiile făcute la televiziunile ruseşti.

Televiziunile ruseşti vântură constant perspectiva unui atac nuclear

Şvitkin nu este însă singurul care a vorbit despre folosirea unor arme nucleare împotriva Regatului Unit.

Dmitri Kiseliov, unul dintre cei mai cunoscuţi prezentatori TV din Rusia, afirma la începutul lunii mai că Rusia poate scufunda "pentru totdeauna" Insulele Britanice folosind vehiculul subacvatic fără pilot Poseidon al Rusiei şi că Marea Britanie ar fi transformată într-un "deşert radioactiv".

De altfel, ameninţările cu folosirea armelor nucleare au devenit o constantă la televiziunile din Rusia pe măsură ce "operaţiunea militară specială" ordonată de Putin pe 24 februarie a eşuat în a-şi atinge obiectivele.

Marea Britanie a devenit o ţintă predilectă a declaraţiilor războinice făcute la televiziunile ruseşti din cauza sprijinului militar şi politic puternic pe care Londra l-a acordat Ucrainei.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Mai dar voi sunteti chiar nesimtiti!Voi ati atacat Ucraina,vreti s-o cuceriti pe toata si sa va apropiati de NATO.Prin cucerirea Ucrainei ati avea granita cu NATO cat cuprinde!Mai schimbati placa ca s-a zgariat,inventati si voi alte minciuni ,astea sunt fumate demult!

    Nu-i in stare armata rusa sa cucereasca o campie, vai si amar de steaua lor. Sper ca e incadrata si Rusia, ca tara din lumea a3-a!

    1. Dacă e să lași propaganda la o parte, ai observa că 2-3 rachete supersonice cu focoase nucleare n-au nevoie să câștige o câmpie. Au nevoie doar să aterizeze, detonându-se.

      Faptul că am ajuns să discutăm atât de nonșalant (atât rușii cât și noi) despre așa ceva mi se pare înfiorător. 

      S-au gasit mujicii sa ameninte UK-ul, a doua flota maritima din lume? Rusia este inconjurata de submarinele americane si englezesti cu rachete balistice nucleare. Este suficient sa deschida rusii silozurile lor cu rachete nucleare si deja englezii sunt cu degetul pe butonul de lansare. Incercati sa va jucati cu focul sa vedeti ce urmeaza

      Da, doar ca Rusii au rachete hipersonice si peste 6000 de focoase nucleare, pe cand UK are doar 200-250 de focoase nucleare si n-a vazut in toata Istoria ei cum arata o racheta hipersonica!  

    Ar merita si UK o racheta sa le mai taca gura aia baloasa....

    Mai bolsevicule nenorocit bolnav sclerozat nu apucati sa lansati racketa va exploda deasupra rusiei veti muri primi sunteti supraveghiati prin satelit la prima miscare nucleara veti disparea de pe fata pamintului mizerabililor din cauza citorva bolsevici bolnavi veti periclita viata poporului rus de rind nevinovati gunoaielor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb