Deputaţii au acceptat reducerea privilegiilor revoluţionarilor

L.C.
Ziarul BURSA #Politică / 1 iulie 2004

După ce senatorii au respins proiectul de lege care prevedea noi facilităţi pentru eroii revoluţionari, deputaţii au acceptat să reducă o parte din acestea. Ieri, într-o şedinţă comună, ultima din această sesiune, senatorii şi deputaţii au dezbătut din nou raportul de mediere la proiectul de lege privind recunoştinţa faţă de eroii revoluţiei.

După îndelungi dezbateri, parlamentarii au acceptat textele Senatului, anulînd dreptul revoluţionarilor de a mai cere o locuinţă socială. Textul votat prevede că aceştia pot solicita o astfel de locuinţă doar dacă nu au mai avut o locuinţă pînă în prezent, varianta deputaţilor prevedea acordarea unei astfel de locuinţe dacă solicitantul nu are o locuinţă din momentul intrării în vigoare a legii. Adică revoluţionarii ar fi beneficiat din nou de o locuinţă socială de la stat.

Mai mult, parlamentarii au introdus limitarea acordării de terenuri pentru revoluţionari în limita posibilităţilor localităţii respective. Introducerea sintagmei "în limita posibilităţilor" va elimina litigiile juridice dintre primării şi revoluţionari. Legea prevede că revoluţionarii vor putea primi în proprietate, cu clauză de neînstrăinare timp de 10 ani de la data dobîndirii, 10.000 de metri pătraţi de teren în extravilan şi 500 de metri pătraţi de teren în intravilan (faţă de 300 cît a decis Senatul), doar dacă nu au avut şi nu au în proprietate un alt spaţiu locativ.

Legea devine mai severă în ceea ce priveşte acordarea certificatelor de revoluţionar, toate dosarele urmînd să fie analizate de o comisie parlamentară. Va fi eliberat un nou tip de certificat, care va avea un format unic, cu elemente de securizare, şi va fi singurul document valabil pentru a beneficia de prevederile legii. Unii deputaţi s-au plîns că au apărut mii de revoluţionari falşi şi că aceştia ar trebui triaţi.

Parlamentul a mai eliminat din textul legii prevederea conform căreia prefecturile ar fi obligate să transmită, trimestrial, Secretariatului de Stat pentru problemele Revoluţionarilor balanţa fondului funciar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb