Deputaţii vor anchetă pe taxa de primă înmatriculare

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 30 septembrie 2008

Un număr de 57 de deputaţi, aparţinând PD-L, grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, dar şi independenţi, a solicitat Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să aprobe înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru a verifica modul de utilizare de către Guvern a sumelor încasate prin taxa de primă înmatriculare, în perioada 1 ianuarie 2007 - 1 iulie 2008.

Potrivit secretarului Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, solicitarea a fost aprobată de conducerea forului legislativ, fiind trimisă grupurilor parlamentare pentru a se completa, conform algoritmului, cele 15 locuri aprobate de către Biroul Permanent pentru această comisie.

Potrivit iniţiatorilor demersului, citat de Agerpres, comisia are ca obiective determinarea gradului de utilizare a fondurilor provenite din taxa de primă înmatriculare şi destinaţia exactă a acestora, precum şi a procentului din această taxă, utilizat efectiv pentru proiecte destinate îm­bunătăţirii calităţii mediului.

De asemenea, comisia îşi propune identificarea eventualelor conflicte de interese din zona guvernamentală, cu efect în menţinerea acestei taxe timp de un an şi jumătate, în ciuda declanşării procedurii europene de infrigement la adresa României şi cu ignorarea moţiunii simple "anulaţi taxa de primă înmatriculare", adoptată de Camera Deputaţilor pe 18 februarie 2008.

Comisia de anchetă va fi împuternicită să facă audieri şi să ceară autorităţilor şi instituţiilor publice, oricăror structuri de specialitate ale statului, precum şi cetăţenilor, să îi pună la dispoziţie date, informaţii şi materiale necesare pentru clarificarea obiectivelor comisiei de anchetă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. o mai tineti(taxa) mult timp ma nesimtitilor ca am dat o gramada de bani acolo si acum platesc dobanda la ei

    nu sinteti oameni de ce nu va uniti toate partidele sa-l dati cu tot cu partid pe acest tericeanu acest om impreuna cu mafia lui

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb