Deputaţilor le plac afacerile duty-free

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 12 aprilie 2007

Camera Deputaţilor va fi nevoită să soluţioneze, printr-o serie de dispoziţii tranzitorii, problemele legate de reînfiinţarea magazinelor duty-free aflate în punctele de trecere a frontierelor extracomunitare ale României, dacă îşi va menţine punctul de vedere privind respingerea Ordonanţei 48/2006.

Conform unor surse din Senat, citate de Rompres, dacă vor respinge cererea de reexaminare a şefului statului, deputaţii vor trebui să aibă în vedere faptul că acest tip de magazine au fost deja desfiinţate, precum şi eventualitatea restiturii unor sume de bani proprietarilor pentru perioada în care nu au funcţionat.

Senatorii au respins miercuri solicitarea preşedintelui Traian Băsescu de a adopta Ordonanţa 48/2006, după ce, iniţial, o modificaseră semnificativ.

Cu ceva timp în urmă, deputaţii au respins, la rândul lor, ordonanţa amintită, astfel încât, practic, funcţionarea acestui tip de magazine a rămas reglementată de un alt act normativ (Ordonanţa 104/2002), care prevede permite funcţionarea acestor magazine la frontierele extracomunitare.

Pe de altă parte, ordonanţa 104 prevede că în Bucureşti poate funcţiona un singur astfel de duty-free care să deservească ambasadele şi oficiile consulare, spre deosebire de varianta adoptată de senatori care permite funcţionarea tuturor celor trei existente la ora actuală.

Senatul a decis astfel miercuri menţinerea magazinelor în regim duty-free şi duty-paid, care funcţionează numai în aeroporturi, porturi şi în aeronavele care efectuează curse în trafic internaţional de pasageri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb